Quintus DS3 - Verburch DS1

Afgelopen zondag 24 maart speelden wij, DS1, een uitwedstrijd tegen Quintus. Voor de wedstrijd waren we bij onze coach Laura thuis uitgenodigd voor een lunch. Dit was erg lekker en gezellig, waardoor we met een goede sfeer naar Quintus toe zijn gegaan. We gingen de wedstrijd in met als doel een leuke wedstrijd neer te zetten, aangezien wij laatste staan en Quintus staat eerste.

We begonnen goed aan de wedstrijd, lekker fel en met overtuiging. We begonnen met een 5-1 dekking. De aanval verliep goed bij ons, we hadden een snel spel en er de systemen werden goed gespeeld. Dit zorgde ervoor dat we constant op een paar doelpunten achterstand bij bleven. Maar de verdediging was daarin tegen iets minder sterkt, waardoor Quintus makkelijk kon gooien van afstand. Nou zijn deze meiden van Quintus ook erg ervaren en weten ze goed waar ze de bal moeten plaatsen. Hierdoor gingen we rusten met een stand van 21-15.

Met een verschil van 6 gingen we weer aan de wedstrijd beginnen. In de tweede helft stond de verdediging beter en daardoor kwam de keepster er ook lekkerder in. Dit zorgde ervoor dat het voor Quintus lastiger werd om te scoren. Daarentegen was onze aanval minder snel en scherp dan de eerste helft, waardoor we steeds op achterstand bleven staan. Dat konden we niet meer inhalen en de eindstand is uiteindelijk 34-24 geworden.

Op naar de thuiswedstrijd tegen Ventura op zaterdag 6 april om 19:30 uur!