Einde seizoen 2019/2020

Het afgelopen seizoen was niet zoals anderen. Het begin van het jaar liep nog normaal. Bij de ledenvergadering kwam Mike het bestuur versterken als materiaalmeester.

Op 30 oktober hadden we onze eerste activiteit, “Boter kaas en eieren” verschieting. Een wedstrijd in koppelverband en met een barebow. Je zou zeggen dat een barebow schutter hier in het voordeel was, toch werd de wedstrijd gewonnen door Johan v/d Vaart (barebow) en William Deur (olympic recurve).

18 December hadden we de jaarlijkse Kerstverschieting. Waarbij we in de afgelopen jaren deden aan ringschieten werd er dit jaar voor een bingo format gekozen. Alle leden hebben een kleinigheidje op de cadeautafel geplaatst. Vervolgens werden er bingo kaarten uitgedeeld en kon het schieten beginnen. 1 pijl per schutter en 1 schutter per keer. Op het blazoen stonden getallen tussen 1 en 32. Na het halen van een “bingo” kon men een cadeau uitzoeken. Het festijn werd zoals elk jaar afgesloten met de kerststress wegschieten op een kerstboom met ballen.

Op 12 februari werd het jaarlijkse Koningsschieten gehouden. De avond begon op 25 meter, 15 rondes van 1 pijl. De 2e ronde werd geschoten op 18 meter met 10 rond rondes van 3 pijlen. Aan het einde van de avond mocht Jeroen zichzelf tot koning uitroepen. Deze wedstrijd werd bijgewoond door echte Pers. Evelyne Lammerding, een freelancer van het hele Westland, was komen ‘sfeerproeven’ en ze had ook Rolf van Koppen uitgenodigd om foto’s te maken.

Dat was ook gelijk de laatste activiteit die heeft plaatsgenomen. Op 15 maart werden alle sportactiviteiten door de overheid stil gelegd om de pandemie van COVID-19 tegen te gaan. Geen handboogschieten tot 3 juni. Eind mei werden de restricties voor buitensporten voorzichtig opgeheven, maar wij schieten altijd binnen. Voor het bestuur de schone taak om hier verandering in te brengen. Er werd alles op alles gezet om de jeu de boules baan buiten geschikt te maken om te schieten. Eerst overleggen met de Jeu de boules vereniging en de stichting Verburch. En op 3 en 4 juni kon er weer geschoten worden, eerste dag de ene helft, andere dag de andere helft. Zo konden we tot 32 mensen laten schieten op anderhalve meter afstand. Gelukkig konden we een maand later ook weer binnen schieten en kon het gescheiden schieten vervallen. De kantine hebben we in deze dagen dicht gelaten.

Het was een seizoen als geen ander. En we gaan een enerverend nieuw seizoen tegemoet. De bondschutters moeten dit najaar op eigen grond wedstrijdschieten. Dit wil ook zeggen dat er op een aantal avonden “met de klok” geschoten word. Iets wat voor een aantal leden nieuw is. Ook worden de regels van de overheid scherp in de gaten gehouden. Al met al hopen we op een leuk nieuw seizoen met leuke nieuwe en terugkerende activiteiten.