Heerle DS1 - Verburch DS1

Op dinsdag avond 13 december speelde de Dames 1 uit tegen Heerle Dames 1. Het was de laatste wedstrijd van het jaar en we waren gebrand om te winnen zodat we het jaar goed zouden afsluiten. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, want het was nummer 1 tegen nummer 2 in de competitie.

Eenmaal omgekleed kregen we een praatje van Dennis waarin hij vertelde dat we goed op de 3 opbouwers en de cirkel moesten letten in de verdediging. We zouden 6-0 gaan verdedigen en vooral goed op de cirkelspeelster moeten letten. Daarnaast moesten we goed blijven praten in de dekking. In de aanval moesten we vooral ons eigen spel en veel op tempo gaan spelen spelen, zodat Heerle moe zou gaan worden.

Aan het begin van de eerste helft ging het redelijk gelijk op. Echter lukte het Heerle toch om af en toe de cirkel aan te spelen en werden daaruit een aantal doelpunten gescoord. Onze opbouw speelsters wisten meerdere keren langs de verdediging van Heerle te komen en te scoren. Toch lukte het niet om veel van Heerle’s scherpe afstandsschoten tegen te houden. Aan het einde van de eerste helft werden veel van onze schoten tegengehouden of ging ze naast. We ging de rust in met een stand van 18-10.

In de rust zei Dennis tegen ons dat we meer moesten gaan scoren en dat we met meer overtuiging moesten spelen. Daarnaast mochten we veel feller spelen en vechten voor de bal. Ondanks dat we achter stonden kon er nog van alles gebeuren, dus moesten we met zelfvertrouwen en strijdlust de tweede helft in gaan om de rollen om te draaien en de 2 punten mee naar Poeldijk nemen.

Aan het begin van de tweede helft ging het weer redelijk gelijk op. Het lukte ons niet om onze achterstand van 7 punten geheel weg te werken. Ondanks dat de dekking redelijk goed stond, lukte het ons niet de scherpe afstand schoten tegen te houden en lukte het Heerle om verder op voorsprong te komen. Uiteindelijk verloren we de wedstrijd met 30-18 en daar baalden we enorm van.

Ondanks dat we het jaar niet met een overwinning hebben afgesloten, gaan we het nieuwe jaar met frisse moed tegemoet. We hebben de komende 3 weken geen wedstrijd en zullen in het nieuwe jaar op zondag 15 januari uit tegen Roda DS1 spelen. Momenteel staan we met 2 punten los van de nummer 2 Heerle.

We wensen jullie allemaal een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!! Tot in 2023!