PSV DS2 - Verburch DS1

Op zaterdag 27 november stond de wedstrijd tegen PSV op het programma. PSV, net zoals de voetbalclub, is gelegen in Eindhoven dus dat betekende een busreisje! Dat was erg lang geleden, omdat door Corona al veel wedstrijden waren afgelast.
In de week voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV zijn we als team bijeengekomen. Na meerdere keren onnodig puntenverlies waren we er klaar mee en hebben we tegen elkaar gezegd: “Wij gaan vanaf nu laten zien dat we kunnen handballen en gaan die punten pakken”. Dus dat was ook ons doel zaterdag 27-11 tegen PSV.

De wedstrijd, zonder hars, tegen de 3e ploeg van de competitie startte. Al snel merkten wij dat we helemaal niet onder deden voor dit PSV. We waren snel in de tegenaanval, maar wachtten tegelijkertijd goed onze kansen af. Dit zorgde ervoor dat we met een 14-16 voorsprong gingen rusten.

In de kleedkamer waren we opgelucht dat we voor stonden, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. We moesten ons blijven concentreren en met elkaar blijven vechten.

Dat is precies wat we de tweede helft hebben gedaan. Elize was goed op schot en Denise bewaarde in het midden goed de rust. Hierdoor hebben we veel aanvallen kunnen afsluiten met een doelpunt. Onze verdediging stond goed ingesteld op de gevaarlijke bal van PSV naar de cirkelspeelster. En stonden we opeens een doelpunt of 6 voor! Toen Judith mandekking kreeg, werd het rommelig en langzaam kwam PSV terug, tot zelfs 1 punt achter Verburch. Gelukkig konden we op dat moment onze rust weer pakken en met nog een paar leuke doelpunten van onze opbouwers en hoeken, hebben we de wedstrijd in ons voordeel kunnen afsluiten met een stand van 27 – 29!

De punten gingen weer mee terug naar Poeldijk, waardoor de busreis van Eindhoven naar Het Westland een gezellig feestje was!
Voorlopig was dit onze laatste wedstrijd in verband met Corona, maar we hopen snel weer de competitie te kunnen hervatten.