Verburch DS1 - EHC DS1

Afgelopen weekend, zaterdag 4 februari, speelden we thuis tegen EHC DS1. We stonden nog steeds bovenaan en EHC op de derde plek, dus dit beloofde een spannende wedstrijd te worden. Ook wisten wij nog van de vorige wedstrijd tegen EHC dat we moeite hadden met deze ploeg, want toen werd het 24-25.

We hadden naar aanloop van de wedstrijd getraind op een aantal sterke punten van de tegenpartij en voor de wedstrijd nam Dennis deze punten nog even door. Overigens was dit de eerste wedstrijd zonder onze opbouwer Ellis, die een half jaar op afstudeerstage is in Bali, dus dat was ook wel even gek.

De zaal liep weer vol en de wedstrijd begon. Al snel merkten we dat we ook vanavond weer moeite hadden met EHC en stonden we na 10 minuten spelen al met 3 – 6 achter. Dit ging niet goed en daarom werd er snel door gewisseld om even wat andere opties te proberen. Dit werkte en met een paar snelle tegenaanvallen stonden we opeens 7 – 6! De eerste helft hebben we vervolgens lekker uitgespeeld en gingen we rusten met een mooie voorsprong van 14 – 9.

Aan het begin van de tweede helft stond de verdediging goed en hebben we echt gepresteerd als team. We waren sneller en meer gedreven dan de tegenpartij in deze periode van de wedstrijd. Het stond opeens 24 – 15 voor ons, wat een hele lekkere voorsprong was. Met nog tien minuten op de klok werden wij iets te relaxt en ging EHC steeds beter spelen. Ze kwamen langzaam dichterbij met een paar minuten voor tijd nog maar 3 verschil. Dat was opeens onnodig spannend. Echter door de grote voorsprong die we hadden, is EHC er niet in geslaagd om echt in de buurt van onze punten te komen. De uitslag is 25 – 23 geworden.

Volgende week zondag spelen we uit bij Feyenoord in Rotterdam en ook dit zal geen makkelijke wedstrijd worden…