Verburch DS1 - United Breda DS1

Zaterdag 15 oktober om 20.00 speelden wij een thuiswedstrijd tegen United Breda dames 1. Voorafgaand aan de wedstrijd sprak Dennis (coach en trainer) ons aan op dingen waar wij op moesten letten. De dekking en snelheid waren twee belangrijke punten. De druk lag ook bij ons als team om de punten in Poeldijk te houden en onze eerste plek in de poule te behouden.

Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. Echter was United Breda erg fel en verdedigde fysiek, waardoor we moeite hadden om er doorheen te komen. Ook maakten wij een aantal fouten in de dekking. Hierdoor kwamen we op achterstand en eindigde de eerste helft met 13-15.

In de rust werden we toegesproken door Dennis. Hij maakte duidelijk dat wij net zo fel moesten zijn als United Breda en onze wil om te winnen moesten laten zien. De tweede helft begonnen we sterk en feller dan de eerste helft. Met een gelijke stand naar een voorsprong van 2 doelpunten naar weer een gelijke stand werd het een spannende wedstrijd. Uiteindelijk hebben we de punten in Poeldijk kunnen houden met een winst van 29-26!!

Zaterdag 29 oktober is onze eerst volgende wedstrijd tegen EHC dames 1.