Verenigd in beweging

Update coronamaatregelen per 14 oktober

Op 13 oktober heeft het kabinet heeft ter bestrijding van het coronavirus een 'gedeeltelijke lockdown' aangekondigd om de sociale contacten en de reisbeperkingen te beperken. Voor de sport betekent dit dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil. Topsporters mogen blijven sporten op aangewezen topsportlocaties.

De nieuwe maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur en in de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er daarna nodig is. De per 14 oktober ingestelde nieuwe maatregelen zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Per 29 september had het kabinet al besloten dat er geen publiek meer welkom is bij sportwedstrijden van zowel profs als amateurs en sloot het de sportkantines.

Het blijft bij de sportbeoefening belangrijk dat er zoveel mogelijk voor en na het sporten door en tot de deelnemers ouder dan 18 jaar anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

De sporthal zal vanwege de aangekondigde maatregelen nog beperkt gebruikt kunnen worden, de kleedkamers kunnen niet meer worden gebruikt. Neem voor vragen over het sporten in de sporthal contact op met Pieter Batenburg via verburch@caiway.nl.

Verburch jeu-de-boules heeft de activiteiten per 19 oktober beperkt hervat.

Bij Gym Fitness worden de sporters via interne communicatiemiddelen geïnformeerd over de geldende maatregelen.

Klik hier voor de maatregelen die gelden bij Verburch voetbal.

Klik hier voor de maatregelen die gelden bij Verburch tennis.