Verenigd in beweging

Velo, Westlandia en Verburch winnen WK Zaalvoetbal

De Westlandse kampioenschappen zaalvoetbal die zaterdag en zondag zijn gehouden bij vv Verburch in Poeldijk zijn gewonnen door drie verschillende clubs. Bij de jeugd onder 9 won Velo van sc Monster met ruime cijfers, het werd 7-1. Bij de jeugd onder 11 ging de winst naar Westlandia, die lange tijd gelijk stond met Velo, maar het verschil wist te maken met penalty's.

Misschien wel de spannendste wedstrijd was die van de jeugd onder 13. Lange tijd leek het uitgemaakte zaak voor FC 's-Gravenzande met 2-0 voorsprong op Verburch, maar aan het einde werd het spannend en kwam het tot een gelijkstand, waarna uiteindelijk Verburch in de verlening er 3-2 van wist te maken en er dus vandoor ging met de eerste prijs.

Het toernooi is inmiddels een ware traditie voor voor jonge voetballers in de regio. Alle clubs uit Westland, Midden-Delfland, Hoek van Holland zijn aanwezig met hun beste jonge spelers. "Iedereen weet precies waar die aan toe is. Alles is goed geregeld, de wedstrijden beginnen en eindigen precies op tijd en dat wordt gewaardeerd", weet een enthousiaste Nico van Rijn van de toernooicommissie.

Bron: WOS.nl
Foto: Judith van Luijk