De stier en het varkentje

De stier en het varkentje

Door: P. Tanke

Sinds jaar en dag heeft Verburch ’97 Jeu de Boules een innige band met de Boulende Stier uit Leiderdorp. Deze vereniging dankt haar naam aan een beeldwerk op een brug aldaar en twee keer per jaar bezoeken wij elkaar. Dit keer is het de beurt aan de vrienden uit Leiderdorp om ons te komen bezoeken – op woensdag 6 maart a.s. gaan we de uitdaging weer met elkaar aan, waarbij de koppels worden samengesteld uit een speler van de Boulende Stier en een speler van Verburch ’97. Een erg leuke traditie die in het najaar weer wordt voortgezet door een bezoek van ons aan de Leiderdorpse vereniging.

We hebben ook dit jaar weer een drukke agenda, want naast de reguliere speldagen spelen we de onderlinge competitie, doen we mee aan de strijd om het Westlandse Club Kampioenschap en organiseren we geregeld interne toernooien. Het eerstvolgende clubtoernooi is rond Pasen. Daar zullen niet zozeer de paaseieren centraal staan, maar zoals altijd in onze mooie sport de zo geheten cochonnet. Ik ging eens op zoek naar de betekenis van dit woord een van die betekenissen is varkentje. Nu zijn varkens vaak een mikpunt in negatieve zin, maar als het varkentjes betreft is er doorgaans veel sympathie.

Voor petanque spelers is een cochonnet het ultieme mikpunt – in positieve zin. Als jij met je petanque partner zo veel mogelijk boules dichter bij het cochonnet leggen dan de tegenpartij (en dat vraagt vaardigheid, afstemming en strategie); chapeau! Kortom, als je dát varkentje kunt wassen, dan baal je zeker niet als een stier.

Je wist het natuurlijk allang, alleen was het er nog niet van gekomen, maar ook jij bent van harte welkom om mee te komen spelen bij onze zeer actieve en gezellige vereniging: kom gerust eens langs op sportpark Verburch.

 Meer over Verburch Jeu de Boules op verburch.nl/jeu-de-boules.