Geslaagde Open Dag Verburch ‘97 Jeu de Boules 17 juni 2023

De open dag van Verburch ‘97 Jeu de Boules wekte de interesse op van een vijftal potentieel nieuwe leden. Onze gasten werden verwelkomd met prima weer, mooi aangeharkte banen en natuurlijk een heerlijke bak koffie met versnapering.

Zoals beloofd kregen zij een gedegen instructie van een van de kampioenen van deze mooie vereniging, die niet alleen goed wist uit te leggen wat de basis is van petanque, maar zeker ook benadrukte dat het van het grootste belang is om allereerst een goede techniek en balbeheersing te ontwikkelen.

In een latere fase ontdekt elke beoefenaar van deze boeiende sport dat na elke worp opnieuw moet worden bepaald welke strategie te volgen om de uiteindelijke winst binnen te halen. Evengoed kwam dat tijdens de open dag nog niet aan de orde, maar de komende tijd zal het voor de inmiddels nieuw aangemelde leden steeds duidelijker worden wat nu precies zo fascinerend is aan het steeds opnieuw bekijken van de spelsituatie om zo een goede afweging te kunnen maken voor de volgende worp: een geweldige beleving voor jong en oud!

Overigens werd de instructie gevolgd door een goed verzorgde lunch, waarna natuurlijk ook nog even een wedstrijdje gespeeld werd.

Meer over Verburch Jeu de Boules op verburch.nl/jeu-de-boules.

Door P. Tanke