Paastoernooi 2024

Op z’n paasbest

Door: P. Tanke

Dat was opnieuw een perfect georganiseerde middag bij de petanque-spelers van Verburch ’97. Een kleine vijftig leden namen deel aan het jaarlijkse paastoernooi, waarbij natuurlijk serieus werd gespeeld om toch maar vooral in de prijzen te vallen. Prijzen die dit keer werden geschonken door dé kwekers van geraniums in ons mooie Poeldijk en dan hebben we het natuurlijk over Kwekerij Enthoven. Overigens meldde onze prijzenritselaar dat het Texelse biermerk waarvan hij setjes kaarten wist te bemachtigen tegenwoordig onderdeel is van het roemruchte biermerk Heineken.

Het was al met al dus weer een geslaagde dag, waarbij de organisatie het om raadselachtige redenen voor elkaar kreeg om een van de deelnemers die hier wel vaker voor in aanmerking komt opnieuw in aanmerking te laten komen voor de zo geheten poedelprijs.

De voorbereidingen voor een toernooi als dit vinden gedurende het jaar plaats – wekelijks oefenen wij op enkele dagen in de week om juist op dit soort hoogtepunten te tonen hoe bedreven eenieder is in dit prachtige spel, waarin inzicht en tactiek van het allergrootste belang zijn. Wil jij dit niveau ook bereiken? Kom dan zeker eens langs en speel met ons mee – de kans is groot dat je wordt geraakt door het grote enthousiasme van je medespelers en dat houdt in dat het niet onwaarschijnlijk is dat wij binnenkort alweer een nieuw lid mogen begroeten: voel je welkom!

Meer over Verburch Jeu de Boules op verburch.nl/jeu-de-boules.