Verslag Paastoernooi Jeu de Boules 6 april 2023

Paastoernooi bij de Poeldijkse Jeu de Boules-vereniging opnieuw een geslaagde middag! door J. Waegemaekers
(Zie ook de foto's) 

Op donderdag 6 april zijn de ijzeren ballen extra opgewreven door de 41 deelnemers aan het Paastoernooi bij Verburch’97.
Het Paastoernooi is één van de toernooien die georganiseerd worden door de activiteitencommissie voor de leden van de Jeu de Boules vereniging.
Vanaf 13.00 uur stromen de deelnemers binnen en al snel worden de kaarten geschud. Pas na het uitdelen van deze kaarten weet je wie je maat is voor de eerste wedstrijd en op welke baan je speelt.  
In drie ronden strijden de deelnemers in wisselende samenstelling. Aan de gezichten is te zien dat iedereen er zin in heeft.
Na de eerste ronde worden de uitslagen verwerkt en wordt er driftig nabesproken en standen uitgewisseld onder het genot van een kop koffie met paasbrood.
En laten we maar zeggen “voor de één zit het tegen en voor de ander zit het mee”.
Immers de bal is rond, de but is klein en de baan is niet vlak dus goed presteren vraagt de opperste concentratie, balvaardigheid, techniek en spelinzicht van de deelnemers. Ja, er zit meer in het spelletje dan menigeen denkt!
Rond 16.00 uur zijn de drie ronden gespeeld en wordt er onder het nuttigen van een hapje en een drankje uitgezien naar de definitieve uitslag en uiteraard de prijzen die ter beschikking zijn gesteld door de firma Bestplant uit Poeldijk, waarvoor hartelijke dank.
Na de gezellige nazit en uitwisseling van wat goed ging in het spel en wat niet, gaat een ieder weer naar huis. De ballen worden weer opgeborgen voor een volgende keer. 

Mocht u zin hebben om ook eens een balletje te gooien, dan bent u uiteraard van harte welkom om het geheel vrijblijvend eens uit te proberen. Dit kan op maandag, donderdag en zaterdag vanaf 13.30 uur en op dinsdag vanaf 19.30 uur.  Voor meer informatie zie www.verburch.nl/jeu-de-boules.