kampioenen Jeu de Boules 2022 / 2023

Ja (h)eerlijk, we zijn bij de WCK (Westland Club Kampioenschap) als eerste geëindigd in het seizoen 2022-2023.

Na vele jaren tussen middenmoot en top te hebben gestaan, lukte het team om de bovenste plaats te bereiken en vast te houden in de laatste competitiewedstrijd.

Van deze laatste ronde herinner ik me de eerste partij nog goed. Wij (mijn vrouw en ik) speelden tegen een koppel van Mon Boule. Sjaan, maar liefst 94 jaar jong gaf geweldig goed partij. Beide speelsters plaatsten en schoten goed. We kwamen aan het eind in de laatste menne achter met de stand 11 – 12 en zij lagen op punt om de dertiende vol te maken. Slechts in een uiterste poging met een boogworp lukte het ons om deze boule weg te schieten. We sleepten nog net de winst binnen maar alle lof ook voor onze tegenstandsters.

Het seizoen 2022 -2023 is gespeeld met 6 teams. Deze komen uit de kernen van het Westland; te weten Velo, Quintus, de Boul-Lier, Westlandia 87’’s-Gravenboules, Mon Boule en aangevuld met Allez Tire uit Maassluis. Met een wedstrijd uit en een wedstrijd thuis per tegenstander is dat een hele fijne competitie. Over en weer wordt elkaars spel gewaardeerd en zeker heel sportief gespeeld, zelfs tijdens de spannendste momenten. Het is niet alleen de kwestie van aangeleerde kwaliteiten, spelinzicht en concentratie maar ook een portie geluk. De baan, al of niet zo gevuld met grind en hobbels, werkt nogal eens tegen je. Maar zoals een oud-lid terecht ooit opmerkte;  “Je moet de baan lezen”. Dat betekent; waar komt mijn boule het eerst op de baan en hoe dik ligt het grind en zijn er veel oneffenheden of is de baan erg vlak. Maar al doende leert!!!

Ben je na het lezen van dit mooie nieuws geïnteresseerd hou dan de berichtgeving in "Poeldijk Nieuws" en op onze site in de gaten. Wij organiseren in juni voor alle belangstellenden, jong en ouder een gezellige promotiedag.
Dus hou het in de gaten!!!

Meer over Verburch Jeu de Boules op:
verburch.nl/jeu-de-boules/nieuws

Arnold van Winden