Van Pax Petanque naar olieboules

Van Pax Petanque naar olieboules
Door: P. Tanke

Graag willen wij iedereen nog deelgenoot maken van een van de laatste hoogtepunten van het afgelopen jaar: het Kersttoernooi natuurlijk.

Het is altijd lastig om namen te noemen als je verslag wilt doen van een evenement, omdat dan steevast het risico bestaat dat sommige namen vergeten worden. Maar dit keer ontkomen we er niet aan, want ten eerste is het onmogelijk zo’n festijn te organiseren als niet eerst de onvolprezen Jan van Rossen een prijzig praatje gaat maken bij bereidwillige bedrijven (Jan is feitelijk de verpersoonlijking van het begrip prijzenswaardig) Zoals daar zijn: Pot- en perkplantenkwekerij Huub van Leeuwen, Kwekerij Zeurniet, Plantenkwekerij Fach-Jan, Plantenkwekerij Ten Have, Dracenakwekerij scheffers, Tanq Plus tankstation Argos, Snacktaria ’t Harkje en Bakkerij Van Malkenhorst – deze bedrijven worden door ons zeer gewaardeerd voor hun erg leuke bijdragen aan de prijzenpot!

Ten tweede worden die prijzen vanzelfsprekend uitgereikt aan verschillende deelnemers en dat werd met verve gedaan door Frits van Dijk, die zich samen met Piet van der Berg heeft ontwikkeld tot een opvallend onderlegd organisator van pretentieuze petanque partijen.

Er werden drie partijen gespeeld en dat bracht bovengenoemde wedstrijdleiding ertoe om over te gaan tot een gedifferentieerde prijsuitreiking – dit als blijk van waardering voor spelers van zowel zeer hoog als ronduit laag niveau. Kortom, het is tijd om de namen te noemen van de spelers die met een prijs naar huis gingen (en dat betrof overigens iedereen die meedeed, want daar had voornoemde Jan - de Prijzenpakker - wel voor gezorgd!

In de klasse ‘3 gewonnen partijen’ ging de hoogste eer naar respectievelijk Anny Steenvoort, Yvonne Koopman, Christien Kok en Paul Droog. De daarop volgende klasse ‘2 gewonnen partijen’ werd aangevoerd door Jaap van der Meer, gevolgd door Nel van der Ende, Jan van der Voort en Elzard van der Lans.

Voor de klasse ‘1 gewonnen partij’ (noot: dan heb je er dus twee verloren) mochten achtereenvolgens Truus van Winden, Jannie Stam, Joke Stuit en Wim de Smit een prijs ophalen bij de organisatoren.

Het was Kerst, dus was er vrede op de boulebaan. Er waren weer voldoende vrijwilligers (en dus ook sponsoren!) beschikbaar. En tot slot: er was stamppot, mét worst – mooier kan het niet zijn.

Steeds meer mensen komen af op het schitterende licht dat straalt boven Verburch ’97 Jeu de Boules. Wij vinden dat niet gek hoor: kom gerust eens langs en doe ook mee: je gaat er veel plezier aan beleven!
 
Meer over Verburch Jeu de Boules op verburch.nl/jeu-de-boules.