Vrijwilliger in het zonnetje: Wim Heskes

Een vereniging zonder vrijwilligers is ondenkbaar. Bij de Jeu de Boules zijn er gelukkig heel veel vrijwilligers die er voor zorgen dat alles gladjes verloopt zodat de leden zonder zorgen aan het spel kunnen beginnen. Deze maand is de vrijwilliger van de maand Wim Heskes.

Jeu de Bouler èn vrijwilliger Wim Heskes woont in Poeldijk, is 73 jaar oud en getrouwd met Anneke. Doordat Wim gepensioneerd is en dus over meer vrije tijd ging beschikken, leek het hem leuk om voor de Jeu de Boules klusjes op te pakken om zodoende toch nog lekker bezig te zijn. Dit doet hij al zo’n 12 jaar. Wim pakt zowat alles aan wat er te doen valt, zoals het repareren van het hekwerk, tegelwerk, schuurtje bouwen, verven, etc. Hij doet dit meestal, samen met Jan Verheul; ook een bouler van Verburch. Hij heeft er plezier in en ziet het ook als onderdeel van zijn hobby’s. Je bent tevens lekker onder de mensen zegt Wim en als we dan met een ploegje ’s-morgens aan het klussen zijn komt Anneke er ook bij om voor ons een heerlijk bakkie koffie te zetten.

Wim raad dus eenieder aan om, indien mogelijk - denk aan gezondheid - iets van vrijwilligerswerk voor haar of zijn vereniging te doen, je ziet vaak blije gezichten als er weer iets opgeknapt is, er een BBQ georganiseerd wordt, onderlinge toernooitjes georganiseerd worden, etc. Buiten deze hobby, bij de Jeu de Boules, heeft hij er nog een paar. Wim vindt het namelijk ook fijn om in de tuin te werken, lekker te fietsen, om vogelhuisjes te maken en…. hoe kan het ook ander: Jeu de boule-toernooien te spelen bij andere verenigingen.

Zolang zijn gezondheid goed blijft zal Wim doorgaan want het geeft hem veel voldoening om zo toch nog lekker bezig te zijn. Wil je ook als vrijwilliger meedoen binnen de Jeu de Boules, geef je dan op bij een van de bestuursleden of stuur een mail naar secretariaatverburch97@gmail.com.