Vrijwilliger in het zonnetje: Jan van Rossen

Een vereniging zonder vrijwilligers is ondenkbaar.
Bij Jeu de Boules hebben we gelukkig heel veel vrijwilligers die er voor zorgen dat alles gladjes verloopt zodat de leden zonder zorgen aan het spel kunnen beginnen.
Deze keer is Jan van Rossen het zonnetje

Jan van Rossen woont in Poeldijk en is 75 jaar oud.
In het dagelijks leven geniet hij van zijn grote hobby, het verzamelen met van alles wat maar met Heineken, inderdaad… die grote bierbrouwer van ons land, te maken heeft.
De zolder in Huize van Rossen herbergt dan ook een soort van Heinekenmuseum.
Ook is Jan groot liefhebber van de taptoe en is daarom bijna ieder jaar wel te vinden bij de Nationale Taptoe in Rotterdam Ahoy om daar te genieten van een optreden van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
Van zijn kleinkinderen kan hij heel erg genieten, hij fietst graag en puzzelen is ook een van zijn favoriete bezigheden. 
Dat graag fietsen komt goed van pas want hierdoor is Jan veel onderweg om voor onze Jeu de Boules vereniging afspraken te maken met sponsoren zodat er weer genoeg prijzen te verdelen zijn na afloop van een toernooi en het moet gezegd: dat kan je zeer zeker wel aan hem overlaten.
Op de maandagmiddagen opent Jan, samen met zijn vrouw Paula, de toegang naar ons Jeu de Boules terrein en doen zij samen de bardienst. 

Tussen al deze liefhebberijen door is er gelukkig ook nog tijd om een potje petanque te spelen. 
Jan heeft de jeu de boules banen bij Verburch ontdekt door horen zeggen en is blij dat hij er toen naartoe gegaan is om een kijkje nemen.
Dat resulteerde in: “Ik kwam, zag en Overwon” en zodoende is Jan lid geworden van Verburch’97.
Iedere keer, als Jan thuis kwam van de Jeu de Boules, waren de verhalen zo positief en aanstekelijk dat Paula, zijn vrouw, ook lid is geworden.

Jan raadt iedereen aan om vrijwilligerswerk op te pakken bij zijn of haar vereniging want je krijgt op deze manier al heel snel contact met andere leden en je draagt je steentje bij om er een fijne en gezellige club van te maken.
Het vrijwilligerswerk doet Jan alweer 15 jaar met plezier en hij hoopt nog vele jaren zijn steentje bij te kunnen dragen.