Vrijwilliger in het zonnetje : Riet de Jong

Een vereniging zonder vrijwilligers is ondenkbaar.
Bij Jeu de Boules hebben we gelukkig heel veel vrijwilligers die er voor zorgen dat alles gladjes verloopt zodat de leden zonder zorgen aan het spel kunnen beginnen.
Deze maand is het zonnetje van de maand oktober 2021 Riet de Jong van Jeu de Boules Verburch’97
Riet de Jong woont in Poeldijk en is 79 jaar oud.
In het dagelijks leven geniet ze van haar kleinkinderen, kijkt ze graag naar sportwedstrijden op tv en natuurlijk speelt ze zelf met veel plezier jeu de boules.

Riet begon al op haar 12e jaar met vrijwilligerswerk in het buurthuis voor jongeren en ging als vrijwilliger aan de slag bij een atletiekvereniging op de laan van poot in Den Haag.
Toen zij lid werd van handbalvereniging Verburch is zij ook hier weer vrijwilligerswerk gaan doen zoals trainster, scheidsrechter en begeleidster van jongerenteams.
Ook organiseerde en plande zij wedstrijden, had bestuurlijke taken en faciliteerde Riet de vereniging in de vorm van diverse huishoudelijke werkzaamheden, zoals het onderhouden en schoonmaken van het clubgebouw en draaide zij ook mee met de kantinediensten.
Op dit moment doet Riet, met veel plezier, vrijwilligerswerk voor Jeu de Boules Verburch´97.
Ze heeft zitting in het bestuur, stuurt de schoonmaakploeg aan, nieuwe leden worden door haar ontvangen, ze opent en sluit het clubhuis, houdt oren en ogen open om signalen op te vangen zodat als er iets gaande is er direct ingegrepen kan worden en zo zijn er nog vele andere onzichtbare werkzaamheden waar zij zich vol voor inzet.
Riet doet dus al 67 jaar vrijwilligerswerk en gaat hier mee door zolang het kan want zoals zij zegt: je hebt hierdoor ook gezelligheid, sociale contacten, je leert vele mensen kennen en ook zijn er gezellige bijeenkomsten met de leden onder elkaar.
De tip van Riet aan mensen die er over nadenken om ook vrijwilligerswerk te gaan doen: zoek iets uit waar je een raakvlak mee hebt.
Bijvoorbeeld sport, kerk, iets met oudere mensen of met jongere mensen.
Ga naar Vites Welzijn, die kunnen je op weg helpen en weten waar vrijwilligers nodig zijn.
En als je lid bent geworden bij een vereniging ga dan meteen kennismaken met vrijwilligerswerk want er is altijd wel iets te doen.