Doelgroepen

Doelgroepen

Doelgroepen

1. Kleuters

Het ontdekken en ervaren van de mogelijkheden, die kleuters met hun lichaam hebben, staat centraal. De grondvormen van bewegen stimuleren hen om op een leuke manier nieuwe ervaringen op te doen. Klimmen en klauteren in een wandrek, springen over blokjes, van de bank op de mat, kopjeduikelen aan de lage rekstok en duikelen in de ringen. Maar ook: gooien, vangen en stuiteren met ballen, tikspellen, samen zingen en bewegen op muziek. Dit gevarieerde bewegingsaanbod komt ten goede van hun motorische ontwikkeling, evenwicht bewaren, inzicht in ruimte, afstand en snelheid.

2. Meisjes/jongens van 6 jaar en ouder

Vanaf 6 jaar staat het werken aan de toestellen, brugongelijk, kast, evenwichtsbalk, lange mat, ringen en trampoline, centraal. Hierop worden - al passend bij het niveau en de leeftijd - bepaalde onderdelengeoefend. In de lessen wordt dit gecombineerd met spelletjes en bewegen op muziek.

Hierdoor zullen de kinderen zich ontwikkelen op de volgende gebieden: lenigheid, kracht, souplesse, coördinatie, evenwicht en lichaamsspanning. Door het samen spelen en samen opzetten van materialen wordende kinderen ook gestimuleerd om samen te werken.


3. Wedstrijdgroep/selectie

Deze groep kan door talent en inzet een hoger niveau bereiken dan op recreatief niveau. Hierdoor zijn de meisjes in staat om mee te doen aan wedstrijden en uit te komen voor de vereniging.

(Wedstrijden worden i.s.m. DOS Naaldwijk georganiseerd. Voor wedstrijden moet apart worden betaald.)

Kleding

Tot zes jaar is de kleding vrij. Vanaf groep 3 is het verenigingspakje, na overleg met de technische leiding, verplicht met witte turnschoentjes. Dit mogen geen gewone gymschoenen zijn. Het verenigingspakje is verkrijgbaar bij DOS te Naaldwijk.
te vinden op de website van DOS

http://www.dosnaaldwijk.nl/index.php?id=15

Voor vragen kunt u terecht bij Malou Pieters
0174-240360
gymverburch01@hotmail.com