Vrijwilliger in het zonnetje: Marouscha en Lisa

Dit keer een tweeluik en wel vanuit Verburch Turnen. Ook Verburch Turnen is niet een heel grote vereniging, maar wel een zeer actieve vereniging met actieve vrijwilligers. De doelstelling van de vereniging is om aan de doelgroepen een mogelijkheid te bieden om gymnastiek te beoefenen, waarbij plezier voorop staat! Hieronder komen Marouscha en Lisa aan het woord. Twee actieve leden die met enthousiasme vertellen over hun vrijwilligerswerk.

Ik ben Marouscha, woon in Westland en ben 20 jaar oud. In het dagelijks leven ben ik kraamverzorgster. Als vrijwilligster geef ik inmiddels alweer heel wat jaren turnles bij Verburch. Daarnaast ben ik ook nog leiding bij de Scouting in Poeldijk. Vanaf mijn 8ste heb ik bij DOS Naaldwijk geturnd en ben toen, samen met Peter Kuijvenhoven, les gaan geven in Poeldijk toen ik 12 jaar was.  
Turnles geven vind ik leuk om te doen, elke les is compleet anders en het is altijd gezellig met de kinderen. Het minst leuk vind ik het opruimen en het opzetten van de turntoestellen.  

Hallo, ik ben Lisa, woon ook in Westland en ik ben 17 jaar oud. In het dagelijks leven studeer ik verpleegkunde. Als vrijwilligster geef ik turnles en daarnaast ben ik buddy. 
Ik heb een tijdje zelf geturnd bij Verburch, toen bij DOS Naaldwijk en een paar jaar later kwam ik weer, via via, bij Verburch terecht. En toen is aan mij gevraagd of ik les wilden gaan geven. En ik doe dit nu 3 jaar. Zoals Marouscha ook al zei, elke les is compleet anders en het is altijd gezellig met de kinderen. Opruimen vind ik het minst leuk en dat zegt mijn moeder (Sandra) ook steeds (grapje!) 

Nog een oproep aan iedereen! Lijkt het je ook leuk om mee te helpen of om zelf te Turnen? Kom gerust een keertje vrijblijvend meeturnen. Wij doen dit wekelijks op de maandagen in Basisschool de Brede School Westhof, De Ruijtbaan 81 te Poeldijk.  
 
Er wordt geturnd op maandag en er zijn drie groepen voor kleuters (16.00 – 17.00 uur), groepen voor 6 jaar t/m 9 jaar (17.00 – 18.00 uur) en daarnaast de wedstrijd- / selectiegroepen vanaf 9 jaar en ouder (18.00 – 19.00 uur). Kijk op onze website voor meer informatie. Leuk als je een keertje komt kijken!