Vrijwilliger in het zonnetje: Nico Reijntjes

Ook bij een wat kleinere vereniging als het handboogschieten zijn er tal van vrijwilligerstaken te doen. Zo is er in elk geval een bestuur, bestaande uit een voorzitter, secretaris en  een penningmeester. Maar ook is er iemand die de website up-to-date houdt, worden er wedstrijden georganiseerd en zijn mensen die nieuwe leden begeleid en opleid. Al met al.. een bezig clubje; zo ook Nico Reijntjes.

Al kort na de oprichting van de handboogsportvereniging is Nico in het seizoen 1996-1997 lid geworden. Toen Nico lid werd werkte hij bij een installatiebedrijf als installatiemonteur wat bij diverse werkzaamheden binnen de vereniging altijd van pas komt. Sinds die tijd heeft Nico al met regelmaat zijn steentje bijgedragen aan de vereniging en is een gerespecteerd lid van onze vereniging.

In de eerste jaren, zegt Nico,  is de vereniging regelmatig verhuist van locatie zodat er altijd wel wat te klussen was, zo hebben we in het begin schietkarretjes gemaakt voor in de grote sporthal. Toen een paar jaar later de tafeltennisruimte vrij kwam in de sporthal is er een hele schietwand gebouwd met medewerking van een aantal leden, dan is het gewoon prachtig als je aan zoiets je medewerking kan verlenen voor de vereniging. Later zijn we verhuist naar de Jeu de boules hal en dan neem je de ervaring mee van de eerste schietwand, die toen weer opgebouwd moest worden op de nieuwe locatie.

Ook de begeleiding met demo verschietingen op locatie vind ik leuk, vervolgd Nico als we hem vragen wat hij nog meer leuk vindt om te doen. Ben al op heel wat locaties geweest o.a. op scholen, bedrijfsfeestjes, winkeliersverenigingen en zelfs een keer op locatie bij een politie afdeling, en het begeleiden van nieuwe leden die op cursus komen doe ik sinds kort samen met een andere instructeur.

Wat is jouw tip voor mensen die ook vrijwilligerswerk willen gaan doen, vragen we tenslotte aan Nico. ‘’Zorg dat je plezier houdt in hetgeen wat je doet voor een vereniging en durf ook nee te zeggen als je eens geen tijd hebt, zo doe ik ook nog vrijwilligers werk voor de Zonnebloem en dan moet ik ook weleens keuzes maken. Zolang mijn gezondheid het toelaat blijf ik de vereniging ondersteunen want er is altijd wel wat te doen.’’