Vrijwilliger in het zonnetje: William Deur

Verburch Handboogschieten is in het najaar van 1996 opgericht en viert dit najaar haar 25 jarig bestaan. In al die jaren zijn we ondersteund door tal van vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen waar we nu staan en zijn we deze vrijwilligers ook heel dankbaar voor hun inzet.

Toch willen we nu iemand in het voetlicht zetten die zich nog niet zo lang geleden bij de vereniging als vrijwilliger heeft aangemeld, maar voor de verdere toekomst van onze vereniging niet onbelangrijk is. Daarom onze keuze om hem in het zonnetje te zetten en langs deze weg willen wij William Deur aan u voorstellen. Deze vrijwilliger is 37 jaar en woont in Monster. In het dagelijks leven is hij software developer. Samen met een team bouwt hij aan een website voor intern gebruik bij zijn werkgever.

William: ‘’Officieel ben ik nu zo'n 3 jaar Penningmeester, daarnaast nemen wij binnen het bestuur ook extra taken. Ik ben bijvoorbeeld ook betrokken bij de inhoud van de website van de vereniging. Ik ben al jaren geïnteresseerd in het fantasie genre een onderdeel daarvan is ook het boogschieten. Toen ik een aantal jaren geleden in een burn-out zat werd mij geadviseerd om een sport te gaan oppakken. Na wat googelen kwam ik uit bij Verburch, en ik heb het nog steeds naar mijn zin. De vorige Penningmeester heeft mij gevraagd omdat hij er zelf ermee wilde stoppen. Daarnaast heb ik een algemene interesse in cijfers en automatisering. Ik ben nu 3 jaar penningmeester en ben voor nog een 3 jaar verkozen. Zolang het mag en ik het leuk vind zal ik het blijven doen. Je leert nieuwe skills en ontmoet nieuwe mensen.

Een tip voor mensen die ook vrijwilligerswerk willen gaan doen? Meld bij het bestuur dat je ze wilt helpen. Het draaien van een vereniging is leuk om te doen, het is ook een kwestie van samenwerken. Ieder kan zijn steentje bijdragen. Het motiveert mij om onderdeel te zijn van de maatschappij en om daarom ook vrijwilliger te zijn en te blijven. Bij de handboog zijn alle belangrijke functies binnen het bestuur vervuld, maar er is altijd ruimte voor vrijwilligers. Op naar de volgende 25 jaar Handboogsport!’’