Een kijkje achter de schermen bij Forze Hydorgen en Formula Student Team Delft.

We konden niet achterblijven om meer te weten komen over de ontwikkeling van de race auto’s. Wij waren benieuwd naar: waar komt de kennis en innovatie vandaan voor de nieuwe technieken van de o.a. de formule 1 auto’s. Wij gingen op bezoek bij Forze Hydrogen Racing en
FS Team Delft. Twee teams van studenten die het beste in zichzelf naar boven halen en de mooiste technische vooruitgang creëren.

Forze werd in 2007 opgericht door Edgar van Os om een positieve bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de mobiliteitsbranche. Vanaf de start, waarbij begonnen is met karts, maken ze nu raceauto’s, die presteren in officiële competities. Elk jaar besteedt een groep van meer dan  60 getalenteerde studenten hun tijd aan het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van waterstof-elektrische raceauto’s met brandstofcellen om de wereld te laten zien dat de toekomt van racerij bij waterstof ligt. Een duurzaam alternatief voor de conventionele auto’s die gebruik maken van fossiele brandstoffen om de auto aan te drijven. De missie is dan ook om waterstof als brandstof van de toekomst te promoten in de auto industrie, hetgeen de laatste jaren steeds populairder is geworden en hiervan zijn al auto’s op de markt. Ieder jaar start er een nieuw team en elke keer weer vanaf het begin. Nieuwe ideeën, nieuwe innovaties.

Op dezelfde locatie bezochten we het Formula Student Team Delft (FS Team), zij ontwerpen, bouwen en racen in Formule stijl auto’s en dat al vanaf 1999. Momenteel werken zij aan de 23ste auto: the DUT24. Het FSTeam bestaat uit excellente en gemotiveerde studenten vanuit heel de wereld. Ze vertegenwoordigen meer dan 20 landen.

Ondanks de verschillen in afkomst en studies, delen ze allemaal een passie voor innovatie en natuurlijk autosport. Er komt heel veel discipline aan te pas, managers en afdelingshoofden coördineren het hele proces van begin tot eind. Er wordt 8 maanden gewerkt om een perfect presterende auto samen te stellen om deel te nemen aan de internationale Formula Student competities.

De studenten moeten zelf zorgen dat ze geld en materialen gesponsord krijgen om dit alles mogelijk te maken. Een jaar lang hieraan mee werken. Dit alles doen ze omdat dit goed op hun CV staat. Veel studenten komen terecht bij de Formule 1 Racing of bij grote en innoverende auto merken. 

Nadat we van beide teams uitleg hadden gekregen, kregen wij een rondleiding. Zagen de imposante prijzen kast en keken onze ogen uit.
We  hebben veel geleerd van deze enthousiaste, technische en betrokken leerlingen. Conclussie: Een geslaagd en leerzaam event.