8 juli 2021 Zwembad de Boetzelaer: Eindelijk weer een uitje voor de Businessclub Vrienden van Verburch

Donderdag 8 juli vertrokken we om 14.00 uur met de bus naar Zwembad de Boetzelaer. De planning was om naar van Vliet Dairy te gaan, maar dit kon door de drukte op de boerderij helaas niet doorgaan. Dus werd er achter de schermen gezocht naar een vervanging voor het eerste uitje van die dag. Gelukkig was Peter Wielaart bereid om ons een rondleiding te geven, een kijkje achter de schermen. En we troffen het met Peter, want als iemand met enthousiasme en passie kan praten, dan hoort Peter daar zeker bij. Met de brand en de tijd heeft hij een pittige tijd doorstaan, samen met alle medewerkers van de Boetzelaer, maar met de inspanning van een ieder die betrokken is geweest bij de wederopbouw van de Boetzelaer verdient het nieuwe zwembad dan ook alle lof. Uiteraard zijn er nog wensen voor de Boetzelaer en wie weet door de enthousiasme van Peter, zijn er wellicht nog ondernemers onder de Businessclub leden of de lezers van dit stuk, die hier eens goed over gaan nadenken. We begrepen in ieder geval dat elke euro welkom is als schenking. En dat zagen we ook aan het bord met alle gulle gevers, waarbij zelfs het kleinste bedrag van twee zwembadkinderen netjes was vermeld. Leuk detail was toch wel dat in de naam van de hoofdaannemer ook Verburch (maar dan met een g) voorkomt. Dat sprak ons zeker aan.

Na de rondleiding ging de Businessclub in de bus terug naar Verburch. Daar kregen we uitleg over de bitcoins en cryptos. Interessant verhaal en vragen kwamen vooral tijdens eten van de Green Egg.

Het eten werd verzorgd door Slagerij Warmenhoven uit Wateringen met een workshop over het gebruik van de Green Egg. Slager Ben wist ons te boeien door zijn amusante uitleg over de bereiding en gebruik van de Green Egg. Samen met zijn collega maakte hij de meest voortreffelijke vlees en vis gerechten, waarbij de slagers ons liet proeven dat sauzen overbodig zijn. En het ene stukje vlees smaakte nog beter dan het andere stukje vlees, waarbij we ook uitleg kregen over de oorsprong van het vlees en de vis.

Al met al was het weer een goed evenement, er kon weer gewerkt worden aan netwerken, business genereren en de gezelligheid van de Businessclub Vrienden van Verburch. Want het was alweer even geleden dat we elkaar hadden gezien en gesproken.