Kennismaking met de familie Fröling van het gelijknamige bedrijf Fröling’s Totaalonderhoud.

Jolanda Stijger, bestuurslid Businessclub en fotografe Diana Stijger maken kennis met vader Richard,  zonen Ben en Frank en dochter Wendy. Allen werken in het familiebedrijf. Richards kleinkinderen zijn oud genoeg om in vakanties mee te werken. We drinken gezellig een bakkie met de broers en zijn nieuwsgierig naar hun betrokkenheid bij Verburch. Bens zoon voetbalde er, kent de gezelligheid en houdt van ‘ons kent ons’. Franks oudste zoon speelt in de JO8-1, de jongste oefent. Ben en Frank wonen in Poeldijk, óók een connectie met Verburch. Ben krijgt van John Bouwmeester, bestuurslid van de Businessclub de vraag waarom zijn bedrijf nog geen begunstiger van de mooiste Businessclub van het Westland is. Ben antwoordt: “waarom ook niet!”

Fröling’s is een familiebedrijf, die sfeer proeven wij meteen. Wij horen dat het werk erg afwisselend is: “Elke dag een nieuwe uitdaging! Door onze flexibiliteit weten wij vandaag niet wat morgen staat te gebeuren”. Het familiebedrijf in Wateringen is al 45 jaar een begrip in de regio Den Haag. Het transformeerde van schoonmaak naar onderhoud met eigen hogedrukunits, steigermateriaal en hoogwerkers. Fröling’s is VCA gecertificeerd en alle werknemers zijn geschoold in hun eigen specialisme.

In 1978 startte Richard met schoonmaken en glazenwassen. In 1997 kwam Ben, hij begon als glazenwasser. Frank in 2008, hij startte ook als glazenwasser. In 2017 versterkte Wendy het team na de verkoop van haar supermarkt. Richard: “Ik herinner mij dat ik een splinternieuwe pick-up kocht, erg trots gaf ik de auto dezelfde dag aan een medewerker mee. De volgend ochtend reed ik toevallig langs het politiebureau Zichtenburg en zag iets in mijn ooghoek. Tot mijn verbazing was mijn pick-up total-loss. Dat vergeet ik nooit.“

Conclusie: een gezellig familiebedrijf, erg positief over de toekomst en altijd op zoek naar verandering én verbetering. Om zich te kunnen onderscheiden in de markt.