Kennismaking met de 1e nieuwe begunstiger 2024: Ruud Kouwenhoven

Ik, Jolanda Stijger van Businessclub Vrienden van Verburch, spreek af bij het Verburch Sportcentrum om met Ruud zijn bedrijf in het zonnetje te zetten. Een voorjaarboeket en fles vino tinto uit Spanje bij de hand.

Ruud is getrouwd met Margo, zij hebben twee dochters, Demy en Nikky. Mede door de handballende Demy draagt Ruud de vereniging een warm hart toe. Als vrijwilliger zet hij zich elk jaar in als speaker van het welbekende Kerstrad. Ook Margo is actief bij Verburch, als bestuurslid handbal. Ruud is door Marcel Zwinkels overgehaald om net als hij begunstiger te worden. Daar kon Ruud geen ‘nee’ op zeggen. 

Ruud: “Ik groeide op in Monster als oudste zoon van Gerard Kouwenhoven en Thea van der Meijs. Op mijn 16e rondde ik de LTS Elektro af en had al besloten in de tuin van m’n pa te gaan werken. Na een aantal tuinbouwstudies, hard werken en ook veel lol trappen nam ik op mijn 22ste zijn bedrijf over en teelde 14 jaar Statice (snijbloemen). Omdat mijn buurman in zijn expansiedrift een groter bedrijf wilde en ik niet, vonden wij elkaar. Met drie andere partijen werd een groter areaal ge-herstructureerd. Ik vond dat (samen-)spel van herstructurering erg interessant. Dat was medebepalend dat ik de makelaardij glastuinbouw inging. In 2005 startte ik bij Vollebregt-Barten. Ik volgde in- en externe opleidingen en leerde in de praktijk de kneepjes van het vak. Op 1 maart 2019 ging ik zelfstanding verder als Kouwenhoven Vastgoed Advies. In heel Nederland ben ik actief in makelaarsdiensten voor de glastuinbouw en andere bedrijfsmatige activiteiten. In 2021 hebben wij met drie makelaars het platform Taxatie Bureau Nederland opgericht dat zich focust op taxaties. Meer over het bedrijf: www.kouwenhoven-va.nl.