Voorzitter Nico Barendse, vrijwilliger van de maand

Dit keer zetten we Nico Barendse als vrijwilliger in het zonnetje. Nico is vanaf het eerste uur betrokken bij de Businessclub Vrienden van Verburch.
Wij laten Nico aan het woord en zijn heel benieuwd hoe hij bij Verburch betrokken is geraakt en wat hij naast zijn vrijwilligers werk hem nog meer bezig houdt.
Nico: Mijn dagelijkse leven is divers. Ik ben mede-eigenaar van een handelskwekerij met productiefaciliteiten in Zuid Afrika, Egypte en tegenwoordig ook e.a. in Italië. Omdat het laatste jaar reizen lastig is, kreeg ik wat meer vrije tijd, dus meer tijd voor mijn sportieve hobby's. Naast mijn werk ben ik een actieve sporter; o.a. fietsen, schaatsen en zeilen. Daarnaast ben ik altijd maatschappelijk betrokken geweest.

Dit keer zetten we Nico Barendse als vrijwilliger in het zonnetje. Hij is vanaf het eerste uur betrokken bij de Businessclub Vrienden van Verburch. Nico aan het woord: “Mijn dagelijkse leven is divers. Ik ben mede-eigenaar van een handelskwekerij met productie in Zuid Afrika, Egypte en tegenwoordig ook Italië. Omdat het laatste jaar reizen moeilijk was, kreeg ik meer vrije tijd, dus meer tijd voor hobby’s. Naast mijn werk ben ik een actieve sporter: fietsen, schaatsen en zeilen. Daarnaast ben ik altijd maatschappelijk betrokken.” “Met die wetenschap en een voetballende zoon was het bruggetje snel gemaakt toen ik werd gevraagd met zes enthousiaste mensen een Businessclub op te richten voor Verburch. Doelstellingen waren sport voor de jeugd te ondersteunen en op een hoger plan te brengen door budget beschikbaar te stellen voor speciale trainingen, lessen of educatieve ondersteuning. Harde materialen of andere zaken vallen hier niet onder. In die jaren wisten alle geledingen van Verburch ons te vinden voor ondersteuning, is de jeugd met meer plezier en resultaat gaan sporten. Zijn afdelingen gegroeid. Wij willen een actief netwerk zijn van ondernemers dat elkaar regelmatig kan ontmoeten bij interessante evenementen. We doen dit al meer dan 12 jaar en zien dat we op beide vlakken een functie vervullen.

Helaas waren er nu een jaartje minder evenementen voor de Businessclub, maar wij staan als bestuur in de startblokken om weer los te gaan. Omdat sport verbindt en energie geeft, is het enorm leuk om dit met enthousiaste mensen te mogen organiseren en uit te voeren. Zes evenementen per jaar Ik ben dus vanaf dag één bij de Businessclub betrokken, eerst penningmeester en daarna voorzitter. De Businessclub is een schitterende club van ondernemers. Zo’n 50 bedrijven in uiteenlopende disciplines. Ons bestuur organiseert jaarlijks zes evenementen waar we elkaar ontmoeten met een activiteit, spreker of bedrijfsbezoek. Dat sluiten we altijd af met een borrel en etentje. Zo waren wij bij Tesla, Gassan, Nolet, het Louwman Museum, visafslag Scheveningen of bezochten wij het bedrijf van een Businessclub begunstiger. Wij deden ook curling, golfden, schoten kleiduiven en hadden een lezing over beleggen. Veelzijdig dus. Contact met ondernemers, uitwisselen van kennis en ervaring of ‘out-of-the-box’ van gedachten wisselen is iedere keer weer waardevol én ook leuk. Mijn hart ligt bij sport en ik zie het belang van sport, en dat motiveert extra. Daarnaast met mensen werken, dingen organiseren en doen maakt het plaatje compleet.

Ik ben erg blij met de medebestuurders van de Businessclub, want als voorzitter alleen begin je niks. Hoe mooi is het om een deel van je talenten te gebruiken voor een maatschappelijke zaak. Bij een vereniging of club zijn vrijwilligers altijd welkom én noodzakelijk. Een sportclub moet het vooral van vrijwilligers hebben. Omdat dit geen werk genoemd mag worden en het voor jezelf alleen maar positief is, wil ik iedereen oproepen om hier of daar een steentje bij te dragen.

Naast vrijblijvendheid vind ik ook dat iedereen maatschappelijke verantwoordelijkheid moet nemen. Bedrijven: sluit je aan! Door de jaren heen ben ik zeker een Verburch-man geworden. Ik ken veel mensen van verschillende afdelingen en na ruim 12 jaar Businessclub is mijn hart oranje gekleurd. Zoals alle Verburch afdelingen staat ook de Businessclub open voor nieuwe leden. Het Businessclub bestuur vindt het zeker verfrissend als er nieuwe mensen bijkomen. Of ik nog lang dit blijf doen is niet aan mij, zolang ik het leuk vind en men mij nog niet zat is, blijf ik mij inzetten.

Tot slot vraag ik bedrijven die nog geen begunstiger van de Businessclub zijn zich aan te sluiten en zo indirect de sportende jeugd te ondersteunen en verzekerd te zijn van toekomstige netwerkevenementen. Poeldijk heeft een schitterend sportpark waarvan ik vind dat iedereen gebruik mag maken, dus wie nog geen lid is: kom op ga sporten! Tegen de rest zeg ik, besteed alsjeblieft wat tijd aan Verburch of Poeldijk als vrijwilliger.” Elk bedrijf uit elke plaats is welkom. Voor toelichting ben ik altijd beschikbaar. Zie: www. Verburch.nl, bij Businessclub.