Vrijwilliger in het Zonnetje

Bij Verburch Volleybal zijn er tal van klussen te klaren. Onze fanatieke vrijwilligster Wesselien Dorsman is vijf jaar actief bezig in het bestuur van volleybalvereniging Verburch. Oorspronkelijk is ze geen Poeldijker, maar ondertussen woont ze 23 jaar in het mooie Poeldijk. We gingen met Wesselien in gesprek om meer over haar te weten. En wat ze betekent voor Verburch Volleybal.

Wesselien is 46 jaar terwijl we met haar gesprek aangaan, maar zodra dit wordt gepubliceerd 47. Een mooie leeftijd! Ze heeft twee tieners thuis, lekker een drukke boel. Daarnaast werkt ze drie dagen op een basisschool als juffrouw van groep 8. Het mooie aan groep 8 lesgeven vind ze de musical, op kamp gaan en je geeft ze de laatste boodschappen mee voordat ze de ‘wijde wereld’ in gaan. 

Hoe is Wesselien überhaupt bij Verburch Volleybal gekomen? In 2012 besloot ze dat ze een teamsport wilde gaan doen. Vrienden van haar speelden bij de vereniging, zodoende is ze bij Verburch terecht gekomen. Maar nu vraagt u zich af, hoe is ze bij het bestuur gekomen? Iemand uit het bestuur stopte als secretaris. Wesselien en een mede-volleyballer waren gevraagd of één van hun de taak op zich wilde nemen, maar beiden hadden ze twijfel of ze het konden. Oplossing? Samen doen. Daardoor deden ze samen één taak en daardoor hadden ze ook maar één stem. Uiteindelijk verliet nog iemand het bestuur en hadden ze beiden hun eigen taak. 

Wat Wesselien zo leuk aan haar taak vindt is dat ze iets kan betekenen voor de club. Daarnaast dat ze ook ideeën kan inbrengen. Na twee jaar Corona is er eindelijk weer het Verburch bedrijventoernooi ( op 1 april) , daar doet Wesselien ook vrijwilligerswerk voor samen met twee andere leden. Ze zegt wel dat het veel werk kost, maar als het er dan uiteindelijk staat geeft dat een goed gevoel. Stiekem vindt ze het ook leuk om altijd bezig te zijn. 

Als laatste vraag vroegen we: Als je een tip kan geven aan iemand die vrijwilligerswerk wil doen? Haar tip is als je vrijwilligerswerk wil doen? Zeker doen, je krijgt er veel moois voor terug. Je betekent echt iets voor een persoon én voor de club.