Vrijwilliger in het zonnetje: Harry van Dijk

Verburch volleybal is opgericht in 1970 en had in 2020 een mooi 50-jarig jubileum kunnen vieren, ware het niet dat Corona roet in het eten gooide. Penningmeester van de vereniging en tevens vertegenwoordigster in het Verburch PR-Team, Anita Enthoven, is in gesprek gegaan met Harry van Dijk; een van de vrijwilligers van de club.

Harry is al twintig jaar trainer bij de recreantenvolleybalvereniging Verburch. Toen aan de volleybalvereniging werd gevraagd om een stukje te schrijven over een vrijwilliger dacht Anita gelijk aan Harry.

Anita ging bij hem langs om te vragen wat zo leuk is aan volleybal en waarom hij het na al die jaren volleybaltraining volleybal nog steeds een leuk spelletje vindt. Harry vindt behalve prestatie en kwaliteit het plezier in de sport het belangrijkste. Volleybal is ook een mooie teamsport. Jong en oud trainen onder leiding van Harry iedere maandagavond. Hopelijk kan dat in het nieuwe seizoen weer. Na de training is Harry bij de derde ronde ook nog achter de bar te vinden. Zoals het een echte heer betaamt laat hij de barvrouw niet alleen de kantine afsluiten.

Harry was betrokken bij de oprichting van de vereniging. Daarna heeft hij een tijdje bij Moveover training gegeven. Hij bleef wel altijd de recreanten van Verburch fluiten.

Inmiddels is hij alweer twintig jaar onze vaste trainer op maandagavond. Daarnaast is hij scheidsrechter bij onze jaarlijkse toernooien en ook bij het beachvolleybaltoernooi van Rondje Poeldijk is hij van de partij. Iedere maandagavond is hij ook beheerder van de sporthal. Daar is hij (ook in coronatijd) te vinden. Verenigingen bestaan alleen door vrijwilligers en daar is Harry er een van.