Aalsmeer DS – Verburch

Op zondag 10 november stond de wedstrijd tegen Aalsmeer op het programma. Trainer Paul meldde in de kleedkamer al dat de dames van Aalsmeer waarschijnlijk een geroutineerd team zouden zijn met wat meer ervaring, dan wij. De dames van Aalsmeer waren inderdaad wat ouder, maar dat zou niet betekenen dat wij minder goed zouden zijn. Wij zouden de dames van Aalsmeer moeten kunnen verslaan op basis van onze jeugdige snelheid en uithoudingsvermogen.

De wedstrijd begon gelijk op en al snel werd duidelijk dat Aalsmeer graag met haar cirkel handbalde. De cirkel van Aalsmeer was behendig en kon in de kleinste ruimtes nog de bal vangen. Wij lieten ons niet kennen en konden op het begin goed meekomen. Na wat minuten in de eerste helft, hadden wij iets meer problemen met het scoren van onze kansen. Hierdoor kon Aalsmeer steeds een puntje uitlopen. We gingen rusten met een onnodige achterstand van 13-8.

In de kleedkamer maakte Paul duidelijk dat wij echt beter waren, maar dat dat vandaag niet was te zien. We moesten het beste uit onszelf gaan halen om de wedstrijd nog te kunnen winnen.

De tweede helft begonnen we sterk. Langzamerhand kropen wij terug en met nog 10 minuten te spelen stonden wij gelijk met een stand van 19-19. Op dit moment kwamen helaas de zenuwen terug, waardoor wij af en toe onnodig de bal verloren. Aalsmeer bleef van afstand scoren, omdat wij niet goed uitstapten op hun opbouwers. Wij konden vaak dan wel in een snelle tegenaanval weer gelijkmaken. Uiteindelijk met nog 1 minuut op de klok stonden wij 1 punt achter. Een gelijkspel was op dit moment het hoogst haalbare. Echter lukte het ons niet om nog één doelpuntje te maken. We hebben ervoor gevochten om terug te komen in de wedstrijd, maar het was niet goed genoeg. De wedstrijd eindigde met 25-24.

Aankomend weekend spelen wij thuis op Verburch tegen Twist om 20.00 uur. Het is thuis gebleken dat wij goed de punten kunnen behouden, dus dat zijn wij dit weekend ook weer van plan! We hopen jullie allemaal weer te zien in de sporthal in Poeldijk!