Alcoholpreventie avond bij Verburch

 'Sport en alcohol: daar scoor je geen punten mee!'

 In samenwerking met Vitis Welzijn en Brijder verslavingszorg organiseren vv en hv Verburch met een aantal andere omliggende verenigingen een zeer interessente avond in de Force4You Verburch kantine. 

Nog steeds kunnen vier op de vijf jongeren onder de 18 jaar alcohol krijgen in de sportkantine. Zo blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Dat mag van kinderarts Nico van der Lely omlaag en daarom gaat hij langs bij Westlandse sportclubs om voorlichting te geven.

Onlangs was de mede-initiator van de eerste Nederlandse polikliniek voor Jeugd & Alcohol te gast in de kantine van vv Maasdijk. Het doel van de avond was de aanwezigen meer bewust te maken van de schadelijke gevolgen van alcoholgebruik door jongeren. Dr. Nico van der Lely liet zeer gedreven en op begrijpelijke wijze zien wat overmatig alcoholgebruik doet met de ontwikkeling van jongeren en hun brein. Hij maakte daarbij gebruik van zijn onderzoeken en zijn dagelijkse ervaringen op alcoholpoli's in Nederland. Ook stond hij samen met NOC*NSF stil bij de invloed die alcohol heeft op sportprestaties. Een zeer leerzame en nuttige avond voor de aanwezige ouders, leiders en trainers. 

Ook voor de ouders, trainers, leiders van onze jeugdleden komt nu de mogelijkheid om Dr. van der Lely aan te horen en kennis te vergaren over dit onderwerp. Op maandagavond 14 november (inloop 19.00 uur aanvang 19.30 uur) is hij te gast in de kantine van Verburch voetbal/handbal, Arckelweg 20 in Poeldijk. U bent hierbij van harte uitgenodigd.    

Tijdens deze avond zijn ook Brijder verslavingszorg en Vitis Welzijn aanwezig zijn. Deze organisaties zijn onderdeel van de werkgroep alcoholpreventie Westland.

Mocht u vragen hebben over deze avond dan kunt u contact opnemen met verenigingszaken@vv-verburch.nl. 

Wij hopen u met een groot aantal ouders/trainers/leiders en anderen te mogen verwelkomen gedurende deze avond. 

Namens vv en hv Verburch,

Ryan Harteveld
Verenigingsmanager vv Verburch
verenigingszaken@vv-verburch.nl
 
 Alcoholpreventie bij Verburch