Bekerwedstrijd: Verburch - Westlandia

Op donderdag 6 oktober stonden wij om 19:30 klaar om thuis de bekerwedstrijd tegen Westlandia Dames 3 te spelen. Het team dat de bekerwedstrijd zou winnen, zou doorgaan naar de volgende speelronde en dus wilden beide teams graag winnen.
Voor de warming-up werden er eerst nieuwe teamfoto’s gemaakt en vervolgens bereidden we ons voor op de wedstrijd door bijeen te komen en de voorbespreking te houden. Doordat we vorig seizoen tegen dit team in de competitie speelden, wisten wij wie onze tegenstanders waren. Dennis attendeerde ons erop dat dit team een erg ervaren ploeg is en dat we op bepaalde speelsters moesten letten in de dekking. Ook zei hij tegen onze keepsters dat een van de middenopbouwspeelster altijd rechtsbovenin schiet wanneer ze een sprongschot maakt en dat als ze onderhands zou schieten, de bal rechtsonderin zou komen. Na de voorbespreking maakten we ons klaar voor de wedstrijd tijdens de warming-up.
Na het begroeten van de scheidsrechters, kon de wedstrijd beginnen. Wij begonnen met de bal en de eerste paar minuten werd er aan beide kanten niet gescoord. Na de eerste minuten begonnen de doelpunten langzaamaan te vallen en stond het na 9 min 4 – 4.  Vervolgens gooiden wij een aantal keren op de paal en hield de keepster van Westlandia een paar ballen tegen terwijl Westlandia wel 3 keer wist te scoren. Hierdoor stonden wij na 13 minuten in de wedstrijd 4 – 7 achter. Wij wisten ons te herpakken en weer op gelijke stand te komen. Ook kreeg een speelster van Westlandia een 2 minuten tijdstraf, wat ons meer ruimte gaf op de cirkel tijdens de aanval en hierdoor 2 doelpunten scoorden. Verder werden er meerdere keren 7 meters gegeven en dan vooral in ons voordeel. Hieruit scoorden wij in de eerste helft 3 doelpunten. In al deze tijd ging het erg gelijk op en gingen wij de rust in met een stand van 15 – 15.
Tijdens de rust kregen wij van Dennis te horen dat we goed bezig waren en dit vol moesten houden. Daarnaast gaf hij aan dat we beter moesten communiceren in de dekking, zodat er meer duidelijkheid zou komen over wie wie zou verdedigen. Ook moesten we in de tweede helft dichter op de middenopbouwster zitten, zodat zij niet de mogelijkheid zou krijgen binnen de 9-meter op het doel te schieten. We gingen met goede moed en strijdlust weer richting de zaal om aan de tweede helft te beginnen.
Vanaf de eerste minuut in de tweede helft ging het gelijk op. Beide teams scoorden en misten kansen. Gelukkig kwamen wij halverwege de tweede helft weer op voorsprong, doordat wij meerdere malen ballen onderschepten en hierdoor onze snelle tegenaanval konden inzetten. Deze snelle tegenaanvallen werden allemaal benut en we stond met 22 – 20 voor. Daarnaast stond onze keepster onwijs goed te keepen en haalden zij meerdere ballen uit het goal. De laatste 7 minuten wisselde onze keepster met de keepster van de A1 en ook zij hield ballen eruit. Toen kregen wij en Westlandia in de laatste 5 minuten een 2 minuten tijdstraf, wat aan beide kanten mogelijkheden bood. Echter wisten wij, met een speelster minder, onze dekking redelijk goed dicht te houden en onze aanvallen lang uit te spelen, waardoor Westlandia weinig mogelijkheden kreeg om te scoren. De laatste paar minuten tikten weg en de laatste 1,5 minuut waren we weer compleet als team. Met een stand van 26 – 27 gingen we de laatste speelminuut in met de hoop dat we nog een doelpunt zouden gaan scoren. Met geknepen billen zaten sommigen van ons op de spelersbank. Tijdens onze aanval maakte Westlandia een fikste verdedigende fout wat ons een penalty opleverde en hun een 2 minuten tijdstraf. Ellis mocht de penalty nemen, aangezien ze de vorige 5 penalty’s ook genomen en gescoord had. We durfden allemaal zowat niet te kijken, Ellis gooide en scoorde! Het stond 27 – 27 en Westlandia had nog een aanval de kans voor het einde van de wedstrijd om toch te winnen. Gelukkig hield onze keepster het schot tegen! Het stond gelijk, maar er moest een team winnen om door te gaan naar de volgende bekerronde. Het werd dus verlenging en dit hadden we nog nooit meegemaakt.
De verlenging bestond uit 2 keer 5 minuten spelen met daartussen 1 minuut rust. We pepten elkaar op en bespraken wat de aanpak zou zijn van de eerste 5 minuten. Onze speelsters die er in stonden aan het einde van de wedstrijd zouden erin blijven en dus beginnen aan de eerste 5 minuten. Wij hadden de tos gewonnen en kozen om de eerste verlengingshelft te beginnen met de bal. Tijdens de eerste 5 minuten begon Westlandia met een speelster minder omdat ze nog een 2 minuten tijdstraf hadden. We wisten niet te scoren en ook Westlandia scoorde niet. Toen ze weer compleet waren, scoorden ze echter wel en stonden wij 27 – 28 achter. Ondanks dat ook wij scoorden, scoorde Westlandia meerdere malen en eindigde de eerste 5 minuten met een stand van 28 – 30. We kregen een kleine toespraak van Dennis en gingen met volle moed de tweede verlengingshelft in. We kregen een penalty, maar mistten deze en Westlandia wist weer te scoren. Halverwege konden we nog een breakout lopen en scoorden deze. Net voor het einde van de verlenging stonden we 29 – 33 achter en we zouden helaas niet meer kunnen winnen. Wel kregen we de laatste 5 seconden nog een penalty en deze scoorden we, wat resulteerde in een eindstand van 30 – 33.
Ondanks dat we deze bekerwedstrijd hebben verloren en dus niet door zijn naar de volgende ronde, zijn we erg trots op de prestatie die we hebben neergezet. We hebben veel kansen benut en ook erg goed verdedigd. Het was een ontzettende spannende en sportieve wedstrijd. We kijken uit naar onze volgende competitiewedstrijd op zondag 9 oktober uit tegen Atomium.