C1 en D1 naar toptoernooi in Raalte!

Zaterdag 17 september ging de wekker al vroeg bij veel handbalmeiden van Verburch. We vertrokken naar Raalte voor een toernooi waar eigenlijk alleen maar eredivisieclubs aan meedoen, maar wij waren ook welkom met deze 2 teams. Allebei de teams speelden op zaterdag 3 wedstrijden. D1 won van VOC, Quintus en een handbalschool. C1 had het moeilijk tegen VOC en Quintus, maar lieten vechtlust zien tegen handbal Venlo. Deze wedstrijd werd knap gelijkgespeeld. 
Daarna konden de meiden heerlijk opfrissen in het zwembad. Leuk om te zien hoeveel lol de meiden met elkaar hadden, D1 en C1 door elkaar, maar ook met andere verenigingen. 
Op naar de scouting waar we konden slapen met 2 teams van andere verenigingen. 
Eerst lekker veel eten en daarna ging al snel de muziek aan en werd er met handbal Venlo gedanst. 
Ook nog wat spannende potjes weerwolven en daarna waren we toch wel echt moe. Bijna iedereen sliep zo rond 23 uur wel, dat is mooi, want er moest de volgende dag ook weer gehandbald worden.
Nog 2 wedstrijden in de poule. C1 had sterke tegenstanders. Tegen Kwiek werd net niet gewonnen en SEW was een maatje te groot. Daardoor speelden ze de laatste wedstrijd om plek 5 en 6. Dit team kon laten zien wat ze geleerd hebben dit toernooi en ging er nog een keer tegenaan. Dit keer werd Venlo wel knap verslagen.
D1 won ook de laatste 2 poulewedstrijden van Kwiek en SEW met knap combinatiehandbal. Veel complimenten gekregen van tegenstanders. Na een heerlijke lunch die verzorgd werd door een aantal ouders, weer dansen met C1 en Venlo en wat gekke spelletjes, begon de finale tegen VOC. En wat waren de meiden (en ouders?) zenuwachtig!
VOC maakte als eerste een pingel, maar daarna scoorden wij 6 keer op rij en hadden we de buit eigenlijk al bijna binnen. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en uiteindelijk met 9-6 gewonnen door Verburch. Heel knap!
Het was een leuk en leerzaam toernooi. D1 gaat nu weer door met de veldcompetitie. C1 speelt alleen in de zaal en gaan landelijk spelen in de jeugddivisie. 

We zijn super trots op de meiden en wensen ze veel succes in de competitie!