DS1 Verburch - DS2 Ventura

Op zaterdag 18 februari speelden we om 20:00 uur een thuiswedstrijd tegen Ventura. Ventura staat in de competitie op de 7e plaats en wij verdedigen nog steeds onze 1ste plaats. De vorige wedstrijd tegen Ventura eindigde in een 23-32 overwinning voor Verburch.

Vooraf aan de wedstrijd vonden wij het lastig in te schatten wat we moesten verwachten van het team waar Ventura DS2 mee kwam. Uiteindelijk bleek het gewoon het Dames 2 team te zijn, en geen opvulling van Dames 1 speelsters. Dit stelde ons voorafgaande aan de wedstrijd gerust.

De wedstrijd werd geopend door Ventura met een tegendoelpunt. Ventura had een aantal snelle speelsters, waar wij op het begin even aan moesten wennen. Op het begin hadden we hier moeite mee, maar later zijn we strak gaan verdedigen, waardoor Ventura er lastiger doorheen kwam. Dit zorgde voor een voorsprong. De aanval van Verburch verliep moeizaam in het begin. Iedereen was erg gedreven, en ging soms iets te snel waardoor dit leidde tot balverlies. Uiteindelijk ging Verburch met een ruime voorsprong de rust in, namelijk 17-9.

Dennis was in de rust nog niet tevreden over het spel dat we speelden. Veel bal verlies en hij vond 9 doelpunten tegen, eigenlijk te veel. Het was niet nodig en dit moest hoe dan ook in de tweede helft beter.

De tweede helft begon moeizaam, omdat wij moeilijk scoorde. Hierdoor kwam Ventura dichterbij, maar nog niet zo dichtbij dat het spannend werd. Door gebruik te maken van opzetjes, waardoor de opbouwers gelanceerd werden, werden er doelpunten gemaakt. Ventura koos er voor om met 2 cirkels te spelen, wat voor Verburch fijn verdedigen was. De hele wedstrijd was er namelijk nog weinig naar de cirkel gespeeld, en dit gebeurde ook niet op het moment dat ze met 2 cirkels gingen spelen. Dit zorgde ervoor dat Verburch de snelle aanval kon gaan inzetten en dit verliep goed. Uiteindelijk is de eindstand 32-21 geworden in het voordeel van Verburch!

Na onze winst op Feyenoord staan wij met 8 punten los op nummer 2 Heerle. Heerle heeft dit weekend geen wedstrijd gespeeld, waardoor ze 1 wedstrijd minder als ons gespeeld hebben. Zaterdag 11 maart spelen we thuis tegen WPK/Westlandia DS2 om 20.00 uur. Wij hopen onze voorsprong uit te kunnen breiden tegen Westlandia!