Feyenoord DS1 - Verburch DS1

Op zondag 12 februari speelden we een uitwedstrijd tegen Feyenoord DS1. Feyenoord staat in de competitie op de 7e plaats en wij verdedigen nog steeds onze 1ste plaats. Op dinsdagavond 22 november speelden wij voor het laatst een inhaalwedstrijd tegen Feyenoord. Toen hebben we door goed als een team te spelen gewonnen met 30-24.

De wedstrijd op 12 februari werd geopend door Feyenoord met een tegendoelpunt. Waar Feyenoord ook gelijk mee begon, was mandekking op Judith. Ondanks dat er één speelster uit ons spel werd gehaald, ontstonden er wel gaten voor de andere spelers in het veld. In de wedstrijd lag er ook veel ruimte om snelle tegenaanvallen te creëren. Door ons enthousiasme om snelle tegenaanvallen op te pakken, ging dat niet altijd goed en ontstond er veel balverlies. We gingen de rust in met een voorsprong van 10-18.

Feyenoord speelde de hele wedstrijd in de verdediging al erg hard, maar het werd met de minuut harder in de tweede helft. Gelukkig zag de scheids ook dat er niet altijd alleen meer op de bal werd verdedigd. Ondanks dat het erg vervelend was voor onze speelsters dat Feyenoord onsportief hard speelde, kreeg Feyenoord hier regelmatig 2 minuten voor. Doordat Feyenoord af en toe met een man minder speelde, kregen wij hierdoor wel meer ruimte om door de verdediging heen te komen. Mede door de gaten in de verdediging van Feyenoord heeft iedereen lekker kunnen spelen en scoren. De eindstand van de wedstrijd is 24-34 geworden.

Na onze winst op Feyenoord staan wij met 6 punten los op nummer 2 Heerle. Zaterdag 18 februari spelen we thuis tegen Ventura DS2 om 20.00 uur. Wij hopen onze voorsprong uit te kunnen breiden tegen Ventura!