Finale voor HV Verburch C1 op toptoernooi!

Op 28 en 29 december 2023 heeft de C1 van HV Verburch mee gedaan aan het Jan Jong toernooi van JuRo Unirek VZV in ’t Veld; HV Verburch C1 draait dit seizoen goed mee in de landelijke Jeugddivisie en dit sterk bezette toernooi was een mooie gelegenheid om de korte competitiestop te overbruggen.

Op dag 1 werd er door de C-jeugd gespeeld in twee poules. HV Verburch wist in hun poule te winnen van Handbal Venlo C1 en Greenpark Aalsmeer C1 en verloor van OTTO/Workforce VOC Amsterdam; op doelsaldo eindigde HV Verburch echter als poulewinnaar. Dit betekende dat we de volgende dag zouden uitkomen in de winnaarspoule, samen met OTTO/Workforce VOC Amsterdam en de eerste twee ploegen uit de andere poule, namelijk Westland Adviesgroep Quintus C1 en JSG Köln.

De volgende ochtend speelden we de eerste wedstrijd van de winnaarspoule tegen Westland Adviesgroep Quintus C1 en daarna tegen JSG Köln; beide wedstrijden wisten we te winnen! Omdat we de derde wedstrijd met maar één doelpunt verschil van OTTO/Workforce VOC Amsterdam verloren, werden we wederom op doelsaldo poulewinnaar en daarom mochten we het toernooi afsluiten met de finalewedstrijd om de 1e en 2e plek tegen JSG Köln. Dit was voor de meiden een mooie ervaring, niet in de laatste plaats omdat de speelsters van de twee finaleteams door de speakers één voor één werden voorgesteld en mochten oplopen met vuurwerk. Ondanks aanmoediging van de meegekomen supporters wisten we in de finale helaas niet van de Duitse ploeg te winnen en eindigden we op een alsnog mooie tweede plek. We kregen de tweede prijs uitgereikt door oud-international Jessy Kramer en mochten ook nog even met haar op de foto. Al met al was dit een leerzaam toernooi, een mooie ervaring met ook nog veel lol en gezelligheid met elkaar! Hier kijken we met een goed gevoel op terug en dit nemen we natuurlijk mee in de tweede helft van de competitie in de Jeugddivisie. Voor wie het leuk vindt om de meiden van HV Verburch C1 te volgen, dit kan via hun insta-account @hvverburch.dc1