Gemini - HV Verburch

Op dinsdagavond 5 oktober hadden we onze eerste bekerwedstrijd uit tegen Gemini. We vertrokken vol goede moed op weg naar Zoetermeer en waren vastberaden de punten dit keer mee te nemen naar Poeldijk.

Om 20.00 klonk het fluitsignaal en het ging er gelijk hard aan toe. Er werden meerdere gele kaarten uitgedeeld aan zowel Verburch als Gemini. Aan het begin van de wedstrijd liep het aan beide kanten wat stroef. Onze dekking zat op een gegeven moment goed dicht waardoor Gemini weinig kansen tot schot kreeg. Na een half uur knokken gingen we met 8-9 de rust in.

Dennis sprak ons in de rust aanmoedigend toe om de dekking dicht te houden. Ook moesten we veel druk blijven zetten en de snelle tegenaanval, wat een van onze sterke punten is, in blijven zetten.

We begonnen gelijk goed aan de tweede helft en kwamen nog meer op voorsprong. Wissels werden goed ingezet en ook de snelle tegenaanval bracht meer snelheid in het spel. Zodra de bal los was, sprintten onze hoeken richting de negen meter om vervolgens tot schot te komen en te scoren. Er werden meerdere twee minuten uitgedeeld aan de tegenpartij en ze stonden zelfs een keer met vier speelsters! We hebben tot het einde als een team gespeeld en de punten mee naar huis mogen nemen, want we eindigden met 17-20.

De volgende bekerwedstrijd gaan we weer voor de winst, maar eerst gaan we ons op de aankomende competitiewedstrijd focussen. We spelen zaterdagavond 9 oktober om 20.00 thuis tegen Heerle. We hopen op veel publiek die ons richting de overwinning juichen!