Gemini - Verburch

Zaterdagavond 13 november stond Gemini op de planning. Tegen Gemini hadden we al een bekerwedstrijd gespeeld en gewonnen, dus opnieuw met vol goede moed gingen we richting Zoetermeer. Voor de wedstrijd gaf Dennis nog een paar goede tips mee, zodat we goed aan de wedstrijd konden beginnen.

Dit verliep helaas anders dan gehoopt. Gemini begon goed aan de wedstrijd en scoorde doelpunt na doelpunt uit een wissel of een snelle passeerbeweging. Onze verdediging stond niet goed in de eerste helft, waardoor Gemini flink uit kon lopen. Ook liepen we vaak vast in onze aanval, het lukte niet om door de verdediging te komen. We misten een aantal vrije kansen, hierdoor werd het lastig om Gemini bij te houden.

In de rust kregen we dit dan ook goed te horen van Dennis. Alles moest simpelweg beter. We moesten feller in de verdediging zijn, goed praten en ervoor zorgen dat Gemini hier niet meer doorheen kon komen. Daarnaast moesten we veel meer op snelheid spelen. Snelle tegenaanvallen zijn een sterk punt van ons, maar dit hadden we nog niet veel laten zien. Het werd dan ook tijd om dit in te zetten.

De tweede helft begonnen wij dan ook een stuk beter. We waren feller, sneller en gebrand om de achterstand van 9 doelpunten weg te werken. Door het spelen van snelle tegenaanvallen en het sterker staan in de verdediging kwamen we steeds meer terug in de wedstrijd.  Zo kwamen we 2 minuten voor tijd terug tot 1 doelpunt verschil. Helaas is het niet gelukt om dit door te pakken naar het einde en verloren we met 23-21. Een wedstrijd waar we weer veel van geleerd hebben. Volgende week spelen we thuis tegen DWS om 20:00 uur. Helaas nog zonder publiek, maar uiteraard gaan we hier heel erg ons best doen om de punten in Poeldijk te houden.