Habo - Verburch

Met de bus vertrokken we in de middag naar het plaatsje Boekel in Brabant voor de wedstrijd van 19.00 uur. We moesten helaas een aantal speelsters missen, maar daarvoor in de plaats hadden we twee goede invalsters die met ons mee deden.
Zoals altijd begonnen we vol overtuiging aan de wedstrijd. De insteek: wij gaan naar Poeldijk en komen terug met de volle pond, de 2 punten. Een goede start voor 2020. Mooi bedacht, maar de tegenpartij had natuurlijk ook dit goede voornemen.

Na het fluitsignaal begonnen wij met de bal. De eerste aanvallen konden wij de bal niet voorbij de keepster van de tegenpartij krijgen. De tegenpartij daarentegen wel, waardoor we al snel tegen een achterstand aankeken van 3 punten. Leuk voor de thuisploeg, maar wij gaven het niet op en kwamen goed terug. Alle trucen werden uit de kast gehaald om doelpunten te maken, maar helaas troffen onze doelschoten de paal en de lat. Habo speelt zonder hars en dat was niet in ons voordeel. Gelukkig hadden we een goede bal met veel grip. In de rust was het score bord niet gunstig voor ons. We wisten het, maar ja niet leuk om te zien dat daar 13-18 staat in het voordeel voor Habo.

In de tweede helft moesten we er een tandje bijdoen en meer pit laten zien. De achterstand was te overzien, maar daar moesten we wel meer laten zien dan in de eerste helft.
Oh ja, kent u dat, je gaat te laat van huis en dan zit alles tegen, kijk dat hadden wij in de wedstrijd. We stonden achter en dan zit alles tegen: penaltys, extra rust voor de speelsters (2 minuten straf klinkt zo negatief). Ondanks dit bleven we strijden, elke aanval weer. De verdediging werd op scherp gesteld, maar de tegenpartij wist gewoon te scoren, ondanks de goede acties van onze keepster. Het zal u niet verbazen na het lezen van dit stuk, dat wij de punten in Boekel hebben laten liggen. Waar de ene partij teleurgesteld het veld verlaat, helaas waren wij dat, Verburch met 24 doelpunten, verliet Habo met blije gezichten het veld, omdat ze maar liefst 30 doelpunten maakten en wonnen.

Volgende week spelen wij thuis om 20:00 uur tegen Houten.
Met veel supporters, ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes, vrienden, kennissen, iedereen met een Verburch hart en wil dat wij de punten thuis halen, kom ons aanmoedigen. Dan moet het lukken en zijn wij het die volgende week met een big smile het veld verlaten.

Deze avond wordt de winnaar van degene die de meeste loten heeft verkocht van de De Grote Club actie bekend gemaakt.

Kom allemaal kijken en moedig ons aan. Wij zijn daar enorm blij mee.
TOT ZATERDAG 11 januari 2020: aanvang 20.00 uur!