Bevo DS1 - Verburch DS1

Afgelopen zaterdag 9 maart speelden wij, DS1, een verre uitwedstrijd tegen Bevo in Panningen. De bus vertrok al rond 14:00 uur en het was erg gezellig. De wedstrijd startte om 17:45 waardoor we al rond 16:00 aan ons avondeten zaten. Bij aankomst in Panningen eerst even snel een rondje lopen buiten om de benen weer wat losser te krijgen na die lange zit en we konden ons gaan voorbereiden in de kleedkamer.
We begonnen goed aan de wedstrijd, lekker fel en met overtuiging. Onze 5-1 dekking stond ook weer goed met Esmee ervoor. Een goede eerste helft waarbij we onze systemen speelden en wachtten op onze kansen. Vanaf alle posities en met name ook door snelle tegenaanvallen konden we goed scoren en kwamen we op een voorsprong van 2 à 3 punten. Richting het einde van de eerste helft werden wij wat slordiger, waardoor we Bevo de kans gaven om voor rust toch nog voor te komen met 1 punt. Hierdoor gingen we rusten met een stand van 13 – 12.
Niets aan de hand natuurlijk! Als we zo zouden spelen als de 1e helft dan lagen in Panningen zeker kansen om punten te pakken. Dat lukte ons echter niet. We hadden meer moeite met scoren door niet op te juiste momenten af te sluiten. Onze keepster had ook meer moeite met de harde ballen van Bevo, wat natuurlijk een samenwerking is met de dekking die wat minder goed stond. Helaas en hierdoor kon Bevo uitlopen naar een voorsprong van een aantal punten. Dit konden we niet meer inhalen en de eindstand is uiteindelijk 30 – 23 geworden.

Op naar de derby tegen Westlandia op zaterdag 16 maart in de Pijl om 19:45!