Noav DS1 - Verburch DS1

Afgelopen zaterdag speelden we een wedstrijd tegen Noav DS1. We hadden weer hard getraind deze week en ons goed voorbereid voor de wedstrijd. We begonnen de wedstrijd gedreven en hadden er vertrouwen in, want een thuiswedstrijd met hars is een goed begin. De wedstrijd begon gelijk spannend, met weinig punten van beiden kanten stond het na 4 minuten 4-2. Helaas schakelde Summer uit in de eerste 5 minuten van de wedstrijd. In de mooie aanval van Summer ging na haar doelpunt op de cirkel haar pink uit de kom en moest zij het veld verlaten. Maar de wedstrijd ging door, onze dekking stond als een blok en de aanvallen gingen ook goed. Door onze snelheid in de aanval konden wij op een voorsprong komen in de rust.

De tweede helft begonnen we sterk. Noav reageerde hier wat chaotisch op en had veel balverlies. Wij konden hierdoor weer op een grotere voorsprong komen. In de 40ste minuut schakelde helaas ook Manon uit, door een val op haar hoofd. Hierdoor werd het spel van Verburch onrustiger en kregen we een aantal doelpunten tegen door veel penaltys die wij tegen kregen. Onze keepster Esmee hield 3 penaltys hiervan! In de 51ste minuut hadden we een stand van 29-26. We wisten dat wij wat meer pit moesten tonen, Jill werd uitgedekt door Noav waardoor de aanval iets chaotischer werd. Gelukkig werd hier veel ruimte door gecreeerd en hebben we nog punten kunnen maken en ook kunnen winnen! De eindstand was 32-29.

Volgende week spelen we uit tegen H.M.C. Raamsdonksveer DS1.