Tachos DS1 - Verburch DS1

Afgelopen zondag speelde dames 1 uit tegen Tachos dames 1. Op zondag om half 5 in Waalwijk spelen is niet ideaal, maar toch gingen we er vol goede moed naartoe. Tachos staat 1 plek boven ons in de stand, dus als we punten willen pakken, moeten we dit zeker vandaag doen. 2 seizoenen geleden hebben we ook al eens tegen Tachos gespeeld, dus we wisten nog dat het een snel team zou zijn met jonge meiden, net als wij dus eigenlijk.

De eerste helft begonnen we sterk in de verdediging, Tachos gooide veel ballen over de zijlijn en de combinatie tussen verdediging en keeper stond goed. In de aanval wilde het alleen niet lukken om te scoren. We hadden moeite om de bal (zonder hars) onder controle te krijgen. Tachos speelde een zes nul dekking, waardoor de opbouwers dus veel van afstand moesten schieten. Met veel wissels probeerden we meer beweging in de aanval te krijgen en Tachos ook wat meer van de cirkel af te laten komen. Helaas ging dit niet helemaal vanzelf en werd het steeds moeilijker om de ballen in het doel te krijgen. Ook in de verdediging hadden we op sommige momenten weinig grip om de aanval van Tachos te stoppen en onder controle te krijgen. De ruststand was hierdoor … in het voordeel van Tachos.

De tweede helft van de wedstrijd ging verder waar we de eerste helft gebleven waren. Met mandekking op de schutter van Tachos probeerden we ze uit hun spel te krijgen, hierdoor kwam er veel ruimte vrij op de cirkel, waar hun cirkelspeelster dan weer goed gebruik van maakte. De afstand schoten werden wel beter geblokt en door snel aan te pakken konden we de aanval van Tachos hinderen. In de aanval hebben we door middel van het tempo hoog te houden geprobeerd om terug te komen in de wedstrijd. Helaas lukte het niet meer om in de buurt te komen en is de eindstand 29-20 in het voordeel van Tachos geworden. Heel erg jammer en balen dat het weer niet is gelukt.

Vanavond spelen we tegen Bevo dames 1 wat weer een moeilijke pot gaat worden. Toch gaan we er weer alles aan doen om de punten in Poeldijk te houden en we hebben jullie support hier hard bij nodig.
Veel plezier met kijken en moedig de dames hard aan!