Verburch - Quintus

Op zaterdag 2 december stond er weer een westlandse derby op de planning. We moesten tegen Quintus dames 3 spelen. We hebben in een ander seizoen al eens eerder tegen dit team gespeeld, dus waren benieuwd hoe deze wedstrijd zal verlopen.

Toen de wedstrijd begon, kwamen we direct al lastig in de wedstrijd. Quintus had goede schutters en dit was ook de reden dat wij besloten om direct 1 opbouwer van Quintus vast te zetten. We moesten echt een tandje bij zetten en meer vertrouwen krijgen in onszelf. We gingen de rust in met een verschil van 7 punten.

De tweede helft wisten we dat er iets moest gebeuren wilde we nog een leuke wedstrijd ervan maken. In de rust vertelde Laura dat we meer vertrouwen in onszelf moesten krijgen en eerder moesten schakelen in de verdediging. Daarnaast kregen we ook de taak om onze opbouwers te lanceren.

Eenmaal toen de tweede helft begon, gingen we super goed. We straalde felheid uit en hadden er vertrouwen in. Een paar snelle tegenaanvallen en we kwamen snel terug. Quintus had moeite met scoren en dit zorgde ervoor dat wij terug kwamen op een verschil van 1 doelpunt. Het werd erg spannend, maar toen kreeg helaas Quintus de smaak weer te pakken en kwamen ze weer aan scoren toe.
We hebben alles gegeven maar Quitus was uiteindelijk beter. We hebben verloren met 21-24

Het is ons helaas weer niet gelukt om de punten in Poeldijk te houden. Volgende week spelen we uit tegen Ventura Dames1. Hopelijk  nemen we de punten mee terug naar poeldijk!