Verburch DS1 - Tachos DS1

Zaterdag 2 maart speelden we de thuiswedstrijd tegen Tachos DS1. Van tevoren beloofde het al een spannende wedstrijd te worden aangezien Tachos 1 plek boven ons staat. Na een week met goede trainingen, stonden we om 19:30 uur klaar om te beginnen.

We begonnen gelijk sterk aan de 1e helft, de verdediging was lekker fel en met een aantal tactische beslissingen van Coach Laura lukte het ons om Tachos uit hun spel te krijgen. Tijdens de 1e helft merkten we dat we groeiden in de wedstrijd en ook de aanvallen beter gingen lukken. Hierdoor konden we voor blijven staan, ook al bleven de meiden van Tachos vechten voor de doelpunten. De spanning steeg in de Verburch hal en ook het publiek was goed aanwezig. Dit kwam natuurlijk mede door de derde helft die direct na de wedstrijd begon.

De 2e helft wisten we de voorsprong te behouden en lieten we ons niet uit het veld slaan. Er werd als een team gespeeld en dit hadden we zeker nodig na de afgelopen wedstrijden. Door de goede samenwerking tussen de verdediging en de keepster had Tachos moeite om te scoren. Dit resulteerde uiteindelijk in een eindstand van 23-21 in het voordeel van Verburch wat later nog goed gevierd is op de derde helft!