Verburch DS1 - Westlandia DS1

Op zaterdag 25 november stond er een westlandse derby op de planning. We moesten tegen westlandia spelen. We hebben dit seizoen al een bekerwedstrijd tegen hun gespeeld, dus we wisten wat ons te wachten stond.

We gingen gemotiveerd de kleedkamer uit om te laten zien wie Verburch is. We begonnen de wedstrijd moeizaam. Westlandia gooide veel ballen van afstand er in. Ze kwamen op een voorsprong van 1-7. We moesten echt een tandje er bij zetten en feller zijn in de verdediging en vooral focussen op de opbouwers van hun want die gooiden heel veel van afstand. We kwamen steeds meer terug in de wedstrijd en we hadden mooie acties in de aanval. We gingen de rust in met 7-16

We wisten van ons zelf dat we echt een tandje er bij moesten doen en dat we er voor moesten zorgen dat westlandia niet verder uit kon lopen.

Na de rust begonnen we goed en waren gebrand om te laten zien wie Verburch dames 1 echt is.  We stonden beter te verdedigen en we waren echt aan het strijden in de aanval en verdediging .
Door mooie acties  tussen de opbouwers, cirkel en de hoeken trokken we ruimte voor elkaar en konden we zo meer doelpunten maken. In de verdediging ging het een stuk beter. Door goed met elkaar te praten en boven op de aanvallers te zitten wist westlandia een tijdje minder te scoren. Het was een pittige wedstrijd met veel vallen, shirtjes trekken en fel verdedigen van beide teams. We hebben alles gegeven maar Westlandia was beter. We hebben verloren met 20-30

Het is ons helaas weer niet gelukt om de punten in Poeldijk te houden. Volgende week spelen mogen we thuis knallen tegen Quintus DS3. Komen jullie ons aanmoedigen want de support hebben we hard nodig!