HV Verburch - Internos

Afgelopen zaterdag stonden wij om 20:00 klaar voor de thuiswedstrijd tegen Internos. Internos had net als ons nog geen punten weten te bemachtigen en was het dus voor beide teams erg spannend. Vanuit de kleedkamer had Dennis ons nog de laatste aanwijzingen gegeven en door collectief te spelen konden wij optimaal presteren.

Tijdens de warmingup was iedereen scherp gemaakt en kon de wedstrijd beginnen waar iedereen erg naar uit zat te kijken. Begin eerste helft was het nog erg spannend. Ellis scoorde gelijk het eerste doelpunt en Judith volgde hier gelijk na! Internos had goede afstandschoten en konden hierdoor ook snel het doel vinden. Door onze snelheid en goede passeerbewegingen kregen wij al een dubbele voorsprong van 8-4 met nog 10 minuten op de klok voor de eerste helft. Door nog een aantal technische foutjes aan onze kant kon Internos nog een aantal mooie ballen in het doel schieten. Tess scoorde de laatste bal voordat wij de rust ingingen met 14-8.

In de rust hadden wij aanwijzingen gekregen van Dennis om onze aanval vooral goed op te zetten waardoor er kansen mogelijk waren door de goede druk of door een wissel. We waren ook erg gemotiveerd en enthousiast om de punten nu in Poeldijk te houden.

We begonnen de tweede helft gelijk met twee minuten voor Denise en een pingel tegen, maar waar onze keeper Joy gelijk een antwoord op gaf en het doelpunt weet tegen te houden! Gelijk hierna wist Esmee met ondertal te scoren en blijft het verschil op 15-9. Internos bleef het ons nog erg lastig maken doordat zij nog steeds gebrand waren om het verschil in te halen. Wij wisten hier goed mee om te gaan en maakte Tess het verschil 19-10. Iedereen zat goed in de wedstrijd en kreeg de tegenstander nog drie goede ballen om haar oren van Judith. Door nog het goede samenstel van de opbouwers wisten we onszelf goed vrij te spelen voor nog meer mooie doelpunten. Met nog twee minuten te gaan kreeg Summer een rode kaart en door een penalty tegen wist Joy de bal uit het doel te houden. In de laatste minuut kreeg Elize nog twee minuten maar wisten we toch met z’n vieren om de stand tot een mooi einde te krijgen waarbij Esmee in écht de laatste seconde nog het laatste doelpunt scoorde! Wij hebben de wedstrijd gewonnen met 30-20 en de punten blijven in Poeldijk!

Door het enthousiasme van het publiek was het voor ons een hele leuke wedstrijd om te spelen! Wij spelen zondag 31 oktober een uitwedstrijd tegen Feyenoord in Rotterdam om 15:00. Feyenoord Handbal staat precies onder ons en zal dus een spannende wedstrijd worden waarbij wij weer voor de punten gaan spelen!

Iedereen bedankt voor zijn enthousiasme tijdens de wedstrijd en tot volgende keer!