Judith van der Knaap wordt nieuwe voorzitter van Verburch Handbal

Afgelopen ledenvergadering heeft Connie Enthoven het stokje overgedragen aan Judith van der Knaap, de nieuwe voorzitter van Verburch Handbal.

Judith zet zich al jaren in voor de club en we kunnen als vereniging alleen maar heel blij zijn met mensen zoals Judith. Om iets meer te weten te komen van Judith hebben we haar geïnterviewd. Want weet iedereen eigenlijk wel hoe Judith bij Verburch terecht is gekomen? En wat een rol als voorzitter precies inhoudt?

We wensen Judith namens heel de vereniging heel veel succes en vooral plezier!

Heb je zelf ook op handbal gezeten?

Hallo, ik ben Judith van der Knaap, nieuwe voorzitter van Handbal Verburch. Ik heb zelf ook gehandbald, maar niet bij Verburch. Toen ik 8 jaar was, ben ik bij Westlandia (wij woonden in Naaldwijk) gaan handballen en heb dit tot mijn 35e gedaan. Daarna heb ik nog een aantal jaren op dinsdagavond recreantenhandbal gedaan.

Wat heb je de afgelopen jaren allemaalvoor de club gedaan?

Ik ben nu al weer heel lang verbonden aan Verburch doordat mijn dochters op 7-jarige leeftijd gingen handballen en wij in Poeldijk woonden. Dat is nu 17 jaar geleden. Ik ben begonnen als leidster van het team waar mijn oudste dochter in speelde. Een paar jaar daarna ben ik aangesloten bij de Jeugdcommissie en Technische commissie. Inmiddels ben ik geen leidster meer, maar geef nog wel training aan 3 damesteams en fluit wedstrijden. Mijn dochters Kim en Jamie handballen niet meer. Kim kan door een schouderblessure niet meer handballen, maar is nog wel als leidster van Verburch B1 actief.

Wat houdt precies een rol als voorzitter in?

Toen Connie Enthoven aangaf te stoppen met het voorzitterschap, ben ik erover gaan nadenken om dit stokje over te nemen. Ik zat al meer dan 10 jaar in de JC/TC en wilde wel wat anders. De binding met de jonge jeugd van Verburch werd, door mijn eigen leeftijd, minder. De Jeugdcommissie en Technische Commissie zijn inmiddels aangevuld met heel bekwame mensen en ik ben vanaf augustus jl. aangesloten bij het bestuur. Vanaf de jaarvergadering op 17 oktober jl. ben ik voorzitter. Ik weet nog niet zo goed wat er precies van mij verwacht wordt, maar doordat we een heel goed bestuur bij Verburch hebben, moet het goed gaan. Ik heb er zin in!