Corona informatie Handbal Verburch


Corona informatie Handbal Verburch


Algemeen (richtlijnen en protocollen)
Meer aandacht voor de basisregels!
Het is van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Onder de basisregels wordt verstaan:

▪ Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
▪ Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
▪ Blijf ook thuis als 1 van uw huisgenoten Corona of Corona klachten heeft, ook als je gevaccineerd bent.
▪ 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
▪ Schud geen handen.
▪ Was vaak en goed je handen.
▪ Hoest en nies in je elleboog.
▪ Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.
 

Coronatoegangsbewijs voor de sport
Vanaf 6 november geldt het coronatoegangsbewijs op meer plekken. De inzet van een coronatoegangsbewijs verkleint de kans dat het virus hier kan rondgaan. Voor georganiseerde binnensportbeoefening vanaf 18 jaar dien je in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs. Voor de handbalsport betekent dit dat zowel bij trainingen als wedstrijden iedereenvanaf 18 jaar een QR-code dient te tonen. Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn,worden van deze regel uitgezonderd, zoals trainers, coaches, scheidsrechters en tijdwaarneming.

 
Wedstrijden en publiek
Per 13 november zijn er nieuwe maatregelen bijgekomen. Er wordt helaas geen publiek meer toegelaten op ons sportpark en in de sporthallen. Ook hier zijn wederom eerder genoemde vrijwilligers een uitzondering. De rij-ouders van de bezoekende teamszijn hierbij ook een uitzondering. Er mogen ca. 5 rij-ouders van het bezoekende team bij de wedstrijd zijn. Bij thuiswedstrijden van Verburch Handbal zullen van het Verburch team max. 5 ouders (vrijwilligers) de taken, zoals tijdwaarneming, zaalbeheer, corona-controle doen. De coach zal vooraf met de ouders bespreken wie dit zijn.

 
Kleedkamers
De kleedkamers en douches mogen (vooralsnog)gewoon gebruikt worden.

 
Kantine Verburch
De kantine van Verburch zal (vooralsnog) open zijn tot maximaal 20.00 uur ‘s avonds. Houdt er rekening mee, dat u  hier alleen maar plaats mag nemen op een vaste zitplaats en binnenkomt met een geldige QR code. Staand uw eten en drinken consumeren is niet toegestaan.
De thuiswedstrijden vinden allemaal (behalve de wedstrijd van Dames 1 en soms een voorwedstrijd)  plaats in de Kleine hal. Vanuit de kantine is geen zicht op de Kleine hal.


Uitwedstrijden
Bij de uitwedstrijden is het de bedoeling dat het aantal rij-ouders tot een minimum beperkt wordt (ca. 5). Zorg dat u vooraf op de hoogte bent van de geldende regels van de tegenpartij en houdt u daaraan. Houdt er rekening mee dat bij de uitvereniging de kantines dicht kunnen zijn.

 
Besmettingen bij teams en/of betrokkenen
Besmettingen binnen de Verburch teams dienen gemeld te worden aan de vereniging. Voor de seniorenteams aan Judith van der Knaap, voor de jeugdteams t/m B-jeugd aan Laura van den Steen. Zij zullen in overleg een beslissing nemen over de trainingen en wedstrijden.

 
Tot slot: 
Wij zouden het graag op een andere manier zien en jullie allemaal op een 'normale' manier willen ontvangen. Helaas volgen wij (net zoals alle eerdere maatregelen) gewoon de regels en hopen op jullie begrip en verantwoordelijkheid.

Wij zijn blij dat de wedstrijden en trainingen nog wel mogelijk zijn en hopen dat dit zo blijft.


Met sportieve groet,

Bestuur/JC Verburch Handbal