Twist - Verburch

Op zondag 1 maart stond er na een periode van twee weken rust weer een wedstrijd op het programma. Het was net voorjaarsvakantie geweest, waardoor we niet compleet waren tijdens de trainingen. Desalniettemin hadden we er met z’n allen heel veel zin in, want voor de rustperiode hadden we drie wedstrijden op rij gewonnen! Trainer Paul sprak ons in de kleedkamer toe en maakte heel erg duidelijk dat we niet mochten verliezen. Twist staat namelijk op de laatste plek en wij hadden de 2 punten hard nodig voor een eventuele kans op de 3eplek.
 
De wedstrijd begon en wij startten wat sloom en onzeker, maar het voelde wel alsof we Twist gingen verslaan. Daarna ging het steeds beter in de eerste helft. Met een paar snelle break-outs en goed uitgespeelde aanvallen stonden we zo een aantal punten los van Twist. Iedereen was erg gedreven en een paar goede reddingen van de keepster zorgden ervoor dat we met 17-5 gingen rusten. In de rust kregen we de opdracht om de score zo ver mogelijk uit te bouwen, want het doelsaldo zou aan het eind van de competitie nog weleens bepalend kunnen zijn.
 
In de tweede helft bouwden we de score langzaam uit. Er waren wel een aantal onrustige en soms slordige perioden. Maar toch hebben we deze wedstrijd dik gewonnen met 30-14!
 
We kijken uit naar de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag 7 maart om 20.00 uur. Dan staat er een belangrijke derby op het programma, namelijk tegen Westlandia. Zij hebben momenteel evenveel punten, maar hun doelsaldo is wat lager, waardoor wij hoger staan in het klassement. Dit belooft dus een hele spannende wedstrijd te worden… Komen jullie kijken en daarna een drankje doen op de derde helft in de kantine van Verburch?!
 
Met sportieve groetjes,
 
Verburch Dames 1