United Breda DS1 - Verburch DS1

Op zaterdag 28 januari speelden we een uitwedstrijd tegen United Breda (nummer 3 in de competitie). We gingen hier naartoe met een bus gevuld met trouwe Verburch supporters. Voordat de wedstrijd begon, deed Dennis (coach) een praatje. Hij vertelde ons dat we deze wedstrijd konden winnen door snelle tegenaanvallen. Vanaf moment 1 zouden we scherp moeten zijn. United Breda is een sterke tegenstander die erg hard kan zijn in het veld, maar daardoor lieten we ons niet van de wijs brengen en gingen vol goede moed het veld op.

De eerste paar minuten ging het erg gelijk op, maar al snel liepen de punten in ons voordeel op. Met snelle tegenaanvallen, afstandsschoten en af en toe een wisseltje lukte het ons om de rust in te gaan met 17 – 19 voor.

In de rust hield Dennis (coach) weer een praatje. Hij vertelde ons dat de eerste helft erg goed ging. Voor de tweede helft waren de aandachtspunten vooral om de dekking dicht te houden en de tegenstander op tijd vast te zetten in de verdediging. United Breda bood goede weerstand, dus moesten we de laatste 30 minuten ook even scherp zijn.

Met goede en nieuwe energie begonnen we de tweede helft. De verdediging stond goed en met goede opgezette aanvallen liepen de punten aan onze kant op.

Na een leuke wedstrijd hebben we de punten mee naar Poeldijk genomen. De eindstand is uiteindelijk 26 – 31 geworden. Op naar de volgende wedstrijd. Deze spelen we thuis op zaterdag 4 februari om 20:00 uur tegen EHC DS1 (de nummer twee in de competitie). Komen jullie ons ook aanmoedigen?