Wedstrijdverslag Verburch - Aalsmeer

Deze week stond de thuiswedstrijd tegen Aalsmeer op de planning. Aalsmeer staat op de derde plek en de vorige keer hebben we net aan verloren. Vanavond waren we dus allemaal gebrand om te winnen. Na een goede peptalk van Paul waarin werd gezegd dat we vooral op snelheid moesten spelen, begonnen we aan de eerste helft.

De eerste helft was het al gelijk spannend. Het ging erg gelijk op. Je kon zien aan Aalsmeer dat zij vroeger op een hoog niveau gehandbald hebben. Ze speelden veel naar de cirkel en deze kon alle ballen dan ook goed vangen. Wij wisten dit nog van de vorige wedstrijd en daarom hadden we hier extra op getraind. Zo konden we de cirkelspeelster vaak ervan weerhouden dat zij wist te scoren. Dit was het moment dat wij een gaatje konden slaan. Bij ons gingen de ballen er wel goed in en zo stonden wij in de rust met 13-10 voor.

In de rust wees Paul ons erop dat we in het begin van de tweede helft dit gelijk vast moesten houden. We moesten op snelheid blijven spelen, omdat dit goed werkte en we zo sneller tot scoren konden komen.

Het begin van de tweede helft begonnen we erg goed en liepen we zelfs uit naar een stand van 16-10. De verdediging stond de hele wedstrijd al erg vast, waardoor Aalsmeer erg veel moeite had om te scoren. Wel kregen wij een paar keer een tijdstraf, zo kon Aalsmeer toch nog een paar keer het net vinden. Al was dat niet altijd het geval. Twee break-outs achter elkaar werden namelijk heel mooi gestopt door onze keepster op een goed moment. Aalsmeer kon toch het verschil nog terugbrengen naar 2 punten verschil, maar uiteindelijk wonnen wij met 25-22.

De komende twee weken hebben wij geen wedstrijd. Zondag 1 maart spelen wij uit tegen Twist om 13:00 uur. Twist staat onderaan, maar is altijd een moeilijke tegenstander om tegen te spelen. Iedereen bedankt voor het kijken en tot de volgende keer!